30/04/2024

Д-р Кожухаров: Като се чух отстрани, ми щръкна косата!

Скандалният д-р Миролюб Кожухаров от болницата в Горна Оряховица

“Засрамих се от себе си, като се чух отстрани, ми щръкна косата, питах се дали това съм аз и чак сега разбрах защо за полицаите сме убийци.”

Това разтърсващото признание е на д-р Миролюб Кожухаров, директор на болницата в Горна Оряховица, след като изслуша записа на телефонните разговори, направени от полицията със СРС, пише в. „24 часа“.

В петък Великотърновската окръжна прокуратура показа стенограма на телефонни разговори, проведени между Миролюб Кожухаров и лекари от АГ-отделението в лечебното заведение /още подробности вижте ТУК/.

От разсекретената информация става ясно, че шефът на болницата и лекарите, които бяха задържани за 24 часа, са знаели, че бебето на 17-годишната девойка е родено живо, затова са се опитали да скрият този факт. Според наблюдаващия прокурор по случая Светослав Калчев, стенограмата е явно доказателство за умишленото умъртвяване на бебето, което е можело да оцелее, ако за него са били положени необходимите грижи.

При нас това е ежедневието. В медицината живеем в един съвсем друг свят. Разбирам, че имаме професионална деформация, която не ни прилича, казва акушер-гинекологът, който е главно действащо лице в трагедията с бебето на Боряна.
Четиримата лекари, които бяха арестувани и пуснати, вчера са отказали да се явят на детектор на лъжата.

Вчера премиерът Бойко Борисов също защити лекарите за циничния език. Има професии, които изкривяват психиката, каза министър-председателят по повод на скандала лекарите от Горна Оряховица. По думите му, циничните думи, които са използвали лекарите, не са причина да бъдат осъдени.

„Имам познати лекари и доктори, които имат такъв циничен език, които обаче са фантастични доктори. Все пак ако действията им са допринесли за това, трябва да ги осъдим възможно най-скоро, но не само за езика им, обяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *