30/04/2024

Иван Тотев си избра кметовете на районите в Пловдив

Райна Петрова ще кара втори мандат

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев до края на деня ще депозира в Общинския съвет предложение за районни кметове. Кандидатурите са следните:Район „Централен” – Райна Петрова (втори мандат)
Район „Източен” – Петър Петров (втори мандат)
Район „Западен” – Десислава Желязкова
Район „Северен” – Ральо Ралев
Район „Южен” – доц. Павлинка Кацарова
Район „Тракия” – Костадин Димитров

Райна Петрова и Петър Петров и до сега бяха кметове съответно на районите „Централен” и „Източен”. През 2007-ма година те бяха мажоритарно избрани, а в настоящия момент са общински съветници от ГЕРБ. Доцент Павлинка Кацарова бе общински съветник в предходния мандат на местния парламент, а от две години и директор на Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив. Костадин Димитров по образование е математик-информатик, досегашен заместник-кмет на район „Централен”. Десислава Желязкова е филолог и директор на училище „Елин Пелин” в район „Западен”. Предложеният за кмет на район „Северен” Ральо Ралев до този момент е началник отдел в Районния здравен инспекторат, а по образование е инженер-химик.

Предстои предложението на кмета Иван Тотев за районни кметове в Пловдив да бъде разгледано на следващата сесия на Общинския съвет, която е насрочена за 17-ти ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *