02/05/2024

Учен: Челябинският метеорит продължава да е опасен (видео)

Посетителите в Държавния исторически музей на Южен Урал не бива да докосват изложената там отломка от Челябинския метеорит, твърди геологът Сергей Колисниченко пред портала „Челябинск сегодня“.

Според него контактът с това космическо тяло може по неочакван начин да навреди на здравето заради микроорганизмите, живеещи на неговата повърхност. Поради това метеоритът не бива да се пипа по никакъв начин.

„Отломката вече е докосвана от много хора и сега върху нея живее огромно количество бактерии от земен произход. Космическото тяло още не е проучено и не е известно как биха могли да се държат тези бактерии. Поради това, за да не излагат хората своето здраве и живот на опасност, по-добре е метеоритът да не се докосва“, обяснява Колисниченко на пресконференция.

Големият метеорит, който някои специалисти окачествяваха и като астероид, падна в езерото Чербакул на 15 февруари 2013 г. Очевидци на мощния огнен взрив станаха жителите на град Челябинск и съседните области, в който регион живеят и много хора, самопределящи се като българи.

Масата на този страховит космически обект преди навлизането му в атмосферата е 13 хиляди тона. Смята се, че е на възраст около 4,45 милиарда години.

Повече от 1000 човека бяха ранени при експлозията му.

Но един от най-удивителните факти, заснет на видео, е как нещо като НЛО секунди преди метеоритът да удари Земята, се врязва в космическото тяло и го раздробява.

Хиляди в този уралски регион, а и по света са убедени, че това НЛО е спасило хората от истински апокалипсис.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *