19/03/2024

Загадъчни подземни тунели пронизват цялото Земно кълбо – 2-ра част

В първата част на текста за тайнствените тунели, пронизващи дълбините на Земята по цял свят разказахме за откритията на тази изкуствени подземни съоръжения в Северна и Южна Америка. Продължаваме с други краища на планетата. Ще стигнем и до Европа. Преди това:

Азия, Грузия

За подземни градове е писал един от основателите на езотеричното общество в Грузия Гиви А. Пирели. Той посочва няколко доказателства за това, че в Кавказ може да бъде открит вход към гигантска кухина. Жак Берже и Луи Повел в книгата си „Утрото на магьосниците“ пишат, че Хитлер е „ровил“ из Кавказ не само, за да търси нефт. Той искал да проникне в тайнствените кавказки подземия.

Турция

През 1963 г. в Анадола, в местността Деринкую бил открит подземен град на цели 13 етажа, с десетки километри преходи. А 1175 въздухопроводни шахти осигурявали подаването на свеж въздух. Градът бил построен през II — I хилядолетие преди нашата ера

Поразителното е, че наоколо няма никакви следи от изкопаната и извадена почва и скали от този подземен градеж. Създава се впечатлението, че преходите и тунелите са били стопени чрез лазери в скалите.

Привържениците на хипотезата за палеоконтакти с извънземни раси предполагат, че градът близо до Деринкую е построен от извънземни същества като убежище от някакъв колосален катаклизъм.

Индия, Хималаи

Според свидетелствата на големия художник Николай Рьорих “ По склоновете на планината има множество пещери, от които тръгват подземни пътища, минаващи под Капчендзьонга“.

Тибет, Китай

И пак по сведения на Рьорих: „Вътре в планинския масив Кунлун има огромна крипта с високи сводове, която се охранява от тайнствени „сиви“ хора“.

Сибир, Русия

Иван Евсеевич Калцов някога е работил в секретно бюро при Министерският съвет на бившия СССР, където се е занимавал с търсене на древни подземни съоръжения в Москва и Подмосковието. Той твърди Че между реките Тара и Иртиш от запад на изток пресича много древен тунел.

По-късно тази информация бе потвърдена и от редица екстрасенси. А в началото на новото хилядолетие това бе потвърдено и чрез специални сеизмографи.

Австралия

Новозеландския уфолог Ян Паенк разказва, че се е натъкнал на тунел, голяма част от който бил залят с вода в Австралия. Намира се в низината Нуларбор в южната част на този континент. По средата на 1990 г. са изследвани не повече от 6 километра от този тунел.

Ян Паенк твърди, че под земята е положена цяла мрежа от тунели, които водят във всички посоки. Тези тунели очевидно са създадени с помощта на високи технологии, неизвестни и досега на съвременните хора. И преминават не само под повърхността на сушата, но и под океана.

Тунелите не просто са прокопани, а сякаш са стопени и техните стени представляват застинал разтопен материал от скалите – те са гладки като стъкло и притежават необикновена здравина. Ян Паенк се срещнал с миньори, които при копаене в мините са се натъквали на такива тунели.

Ученият, а и много други изследователи на древните подземни градежи са на мнение, че по тези подземни комуникационни съоръжения летящи чининии се придвижват от единия до другия край на света.

Океания, Нова Зеландия

Същият този изследовател Паенк направил подобни проучвания и в Нова Зеландия. Според местна легенда в южната част на страната – в безлюдният Фиордланд съществува подземен град, населен със „същества от облаци“. Той сякаш бил съединен с подобни градове в други части на света.

От време на време този мит се потвърждавал от срещи с тези същества. За такъв случай било съобщено на 16 октомври 1991 г. по новозеландската телевизия. Входът към един такъв тунел открил златотърсачът Алън Планк.

Съществуването на други тунели на границата на Фиордланд потвърдил и миньор, който работил на язовир в Клайд. По време на прокопаване на наноси под язовира те се натъкнали на два остъклени тунела. Но на работниците веднага било наредено да ги бетонират.

На илюстрацията: Скица на удивителният многоетажен подземен град Деринкую

По материали от чуждестранния печат

Вижте и първата част на този текст:

Загадъчни подземни тунели пронизват цялото Земно кълбо (снимки, видео)

Следва продължение – в 3-та част ще разкажем за загадъчните високотехнологични тунели под Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *