27/07/2024

Пловдивчанин – в „Гинес“ за компютърна игра в работно време!

Игра по време на сесия, снимка на plovdiv24.bg

Пристрастяването към компютърните игри е на път да се превърне в болест, от която последиците са непредсказуеми. Той взе, че влезе в Книгата на рекордите Гинес“.

Това се случи с пловдивския общински съветник от „Атака“ Димитър Керин, който най-напред беше засечен и сниман да играе компютърна игра от сайта Пловдив24.  Това обаче не го спря. Скоро след тва го хванаха и телевизионни камери, а репортажите бяха пуснати в централните новинарски емисии, което също не беше достатъчно лекарство за болестта.

Керин прекопаваше фермата си дори, когато се обсъждаше бюджетът на Общината през миналата година.

Съветникът обаче придоби неочаквана слава. Той бе обявен за първия обществен служител в света, уволнен заради компютърна игра – това е българинът Димитър Керин, съобщи издателството на „Книгата на рекордите Гинес“.

Димитър Керин, снимка на Дарик

Керин, който е бивш член на общинския съвет в Пловдив, бил освободен от работа, заради това, че „използвал служебен лаптоп за виртуално доене на крави“ в компютърната игра „Фармвил“ по време на важни заседания, се казва в обяснението за случая на Гинес.

Истината обаче се оказазва малко по различна. Общинските съветници наистина гласуват за отстраняването му. 20 общинари бяха за освобождаването, 19 – „против“, и  въздържали се. Това се оказа недостатъчно за отзоваването му, защото според правилника са били нужни 26 галаса.

Така Керин продължава да си заседава и да получава заплата като обищински съветник на Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *