23/10/2021

Носител на Нобел: Всяка наша мисъл преподрежда Вселената!

Всяко нещо във Вселената има уникална вибрация. Възможно ли е това? Според квантовата физика и професор Волфганг Паули отговорът е: абсолютно!

Волфганг Паули печели Нобелова награда (и уважението на Алберт Айнщайн) за своята роля в откриването на нов физичен закон, познат днес като Принцип на забраната на Паули.

От физиката знаем, че всички електрони притежават три свойства: а) енергийно ниво; б) спин; и в) орбитала. Физиците умножават енергийното ниво, спина и орбиталата, за да изчислят „квантовото число“ на електрона.

Паули открива, че В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ДВА ЕЛЕКТРОНА С ЕДНО И СЪЩО КВАНТОВО ЧИСЛО!

И какво от това?

Нека разгледаме този закон, като вземем за пример една ябълка и да фокусираме вниманието си върху един от милиардите електрони в нея. Ще го наречем електрона Ерик. Квантовото число на Ерик би било невъобразимо дълго, но за да не усложняваме излишно нещата, нека приемем, че е равно на 23.

Паули доказва, че никъде в цялата Вселена – в коя да е ябълка по света, на някоя далечна падаща звезда или в мустачките на арктическата мишка, не би могъл да съществува друг електрон с квантово число 23.

Сякаш всички електрони във Вселената принадлежат към един и същи футболен отбор, в който е недопустимо да има два електрона с еднакъв номер!

Но какво става, щом потрием ябълката? Триенето създава допълнителна енергия. А енергията повишава квантово число на Ерик. Изведнъж то скача, да кажем, на 26.

В мига, в който числото на Ерик става 26, единственият електрон във Вселената с квантово число 26 – все едно дали се намира оттатък Млечния път или в овесената ти каша – тутакси ще се промени.

Верижни реакции

Когато потриеш една ябълка, целунеш любимия, нагрубиш съседа си, простиш на брат си или се почешеш по гърба, отключваш верижна реакция във Вселената. С всяка мимолетна мисъл, пробягала през съзнанието на някой от седемте милиарда жители на Земята, електроните във Вселената се преподреждат. Всеки път, когато си помислиш нещо, електроните в Космоса се преподреждат.

На всяка милисекунда вселената ни се реорганизира и възстановява равновесието в себе си. Но тази научна идея, доказана от професор Паули, дори не е авангардна. Паули печели Нобелова награда през 1945 година.

Ние не сме изолирани брънки в структурата на гигантска машина. Всички сме загърнати в едно необятно живо и дишащо покривало. Някои го наричат съзнание.

Ако всеки електрон притежава уникална вибрация, тогава всеки обект също притежава своя уникална вибрация. Науката потвърждава:

– Всичко във Вселената е свързано.

– Мисълта не просто въздейства върху материята, мисълта е материя.

Има една добра новина

Всяко нещо, което се случва в живота ти тук и сега, е създадено от теб. Привлякъл си го сам с вибрацията си. А това означава, че променяйки начина, по който се чувстваш, променяш онова, което се проявява.

Ще попиташ: „Как мога да променя вибрацията си?“ Ето как – като откриеш начин:

– да намираш положителното всеки божи ден;

– да спреш да обвиняваш останалите;

– да спреш да обвиняваш себе си;

– да спреш да се тревожиш;

– да забелязваш най-доброто в хората.

По всяка вероятност ще направиш едно откритие. Нещо, което великите духовни учители винаги са проповядвали: БЪДИ БЛАГОДАРЕН, ПРОЩАВАЙ НА ХОРАТА, ОБИЧАЙ ПОВЕЧЕ, ОБВИНЯВАЙ ПО-МАЛКО И ВЯРВАЙ В ПОЛОЖИТЕЛНИЯ РЕЗУЛТАТ!

По този начин се превръщаш в магнит за всичко, което желаеш.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Само като си дадем сметка какво хаотично и трудно поддаващо се на контрол и почти денонощно бърборене владее главите ни! Щом този доказал се физик е прав представяте ли си какъв хаос предизвикват тези 7 милиарда мозъци на Земята и във Вселената? И после се чудим откъде ни идват гадостите.

Древните очевидно са имали повече познания от нас за това как всичко с всичко е навързано и зависимо и са измислили медитацията. И не случайно първото условие, за да бъде коя да е медитация успешна е, да се изчисти главата от постоянното бърборене.

Май си струва човечеството да направи една колективна медитация. Но на този етап – това е само една мечта.

http://spiralata.org/

(Visited 4 149 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Носител на Нобел: Всяка наша мисъл преподрежда Вселената!

  1. Всичко е много добре казано, но с малката подробност, че контрол има. Но ни е дадена свобода да осъзнаем истината в този абсолютен хаос – кой го разпознал, кой – не, всеки сам си заработва следващия етап.
    Никой да не си мосли, че сме оставени да си съсипваме, колкото ни се иска. В момента действа сито и боклуците изпадат в нищото. Качественото, доброто ще остане и ще си отдъхне от кошмара, в който сега живеем.
    Добрата вест е, че все повече хора го осъзнават. Мен ме занимава само един проблем – кога и дали сияйните ще се осъзнаят, … осъзнаем. Това е голямата ми болка.

  2. Ние , светлите съзнания, като се срещнем , се разпознаваме. Но сме толкова малко. И доста често се чувстваме самотни в множеството. За това всъщност животът е интересен .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *