26/04/2024

Полиция щурмува по скандален начин тв7

Стотина полицаи, в това число първоначално с полицейски кучета, и частен съдебен изпълнител, нахлуха в тв7 и news7.

След повече от 4 часа обсада все пак няколко души бяха допуснати в сградата, за да излъчат емисията новини в 15,30 ч. Полицаи обаче се разкарваха из новинарското студио.

Пред камера адвокатката на КТБ Кристина Димитрова волно или неволно призна, че има инструкция конфискацията на имуществото да не започне от № 1 по описа, а от сървъра на телевизията – в описа под № 130. Това означава, че някой иска да спре с щурм телевизията. Според СЕМ обаче лицензията за излъчване не може да бъде отнета по този начин.

Събитията, излъчени все пак по тв7, са повече от тягостни. Един частен съдебен изпълнител е охраняван от едва ли не цяло полицейско управление. Как веднъж родната полиция не се струпа така да защити обикновените хора, пропищели от обирджии и насилници.

Доверието на българите в полицията е кръгла нула – тя за пореден път показа, че е много силна, когато става дума за репресия. И вяла и незаинтересована, когато трябва да защити гражданите на тази държава, които й плащат заплатите.

Ако става дума за непогасяван кредит то това са търговски взаимоотношения. А не „гражданската война“, демонстрирана на живо пред злощастната телевизия.

Колеги, борете се! Имате подкрепата ни!

Снимката е на Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *