29/03/2024

В САЩ температурата падна до шокиращите минус 48 градуса

Според данни на Националната метеорологична служба най-ниски температури са били отчетени в град Дулут (щата Минесота) – минус 48 градуса по Целзий, в Чикаго (щата Илинойс) минус 37, в Сент Луис (щата Мисури) – 31 градуса под нулата.

По Източното крайбрежие на САЩ валят силни дъждове, включително и ледени. Без електроснабдяване са останали над 24 000 потребители в щатите Индиана, Илинойс и Мисури.

Лошото време усложни силно и обстановката по пътищата. Полицията отчита увеличение на пътно-транспортните произшествия.

Заради обилните снеговалежи, силни студове и ледени дъждове в щати в северозападните и североизточните части на САЩ бяха отменени над 3200 полета, съобщи Си Ен Ен.

Големи трудности имаше на летищата в Чикаго (щата Илинойс), Сент-Луис (щата Минесота), Бостън (щата Масачузетс) и Мемфис (щата Тенеси), допълва телевизионният канал, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Синоптиците прогнозират още по-силно застудяване и очакват в сряда в половината от американските щати да бъде отчетена отрицателна температура, включително и в южните щати като Джорджия и Луизиана.

„Много студена маса арктически въздух ще продължи да формира опасно ниски температури и леден вятър в централните и източните части на САЩ. На редица места ще бъдат отбелязани температурни рекорди”, посочват метеоролозите.

В частност в Средния Запад и в щата Охайо максималната дневна температура ще падне под минус 18 градуса по Целзий. На места в равнинния регион и в централната част на планинската верига Апалачи температурите ще паднат до минус 30 – минус 45 градуса.

http://dnes.dir.bg/news/USA-studove-15883311

Снимката е на EPA/БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *