19/04/2024

Загадъчно огнено кълбо се взриви над щата Орегон (снимки)

Фоторепортерът Майк Уорнър докато си летял с хеликоптер над окръг Клакамас в американския щат Орегон, заснел вълнуващи загадъчни кадри. На видеозаписа добре се вижда огнено кълбо, спускащо се от небето.

Според военните по същото време в този район в небето не е имало никакви обекти от изкуствен произход в атмосферата. По този начин се изключва и възможността за паднал на Земята космически боклук.

Експертът по астрономия Джим Тод е твърдо убеден, че преминалото през утринното небе огнено кълбо, е падащ метеорит. Според него този метеорит не може да бъде фрагмент от кометата ISON, която сега се насочва към Слънцето и според мнението на много учени, ще стане едно от най-прекрасните космически явления за настоящия век (вижте подробности с видео на НАСА тук).

По думите на Тод, като се преценят наличните данни, с които учените разполагат към настоящия момент, това е било взривяващ метеорит. На кадрите добре се вижда, как при падането си обектът оставя зад себе си диря от гъст дим. Добре се вижда и самият взрив на кълбото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *