27/04/2024

Улицата – петата политическа сила в парламента

Ситуацията в страната предполага нови парламентарни избори, тъй като в България вече има пета политическа сила – „улицата“. Никой не е дал властта на БСП и ДПС. Онзи, който не се съобрази с общественото мнение, просто ще загуби властта.

„Има една пета политическа сила, една пета парламентарна група в това Народно събрание – това е улицата, това е общественото мнение. След февруари България е друга“, коментира социологът Кънчо Стойчев в интервю за bTV.

Според него, цялата грешка е дошла от това, че както Бойко Борисов не е разбрал, че е загубил властта, така и БСП и ДПС не са разбрали, че не са я спечелили. „Никой не им е дал власт“, категоричен бе социологът. Той допълни, че трябва през май 2014 година да има избори по нови правила, приети с обществен консенсус.

„Единият начин е да направим нови избори глупаво, чисто емоционално, понеже сме се ядосали. Глупава емоция е да правим избори наесен със служебен парламент, без да се променят законите. Другият е правителството да каже ясно, че остава до изборите за Европейски парламент догодина, дотогава да решава въпросите на обществото, а след това нещата да бъдат решени от народа“, смята Стойчев.

Социологът каза още, че протестиращите са интелигентни хора и би трябвало да чуят разумните аргументи.

One thought on “Улицата – петата политическа сила в парламента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *