27/04/2024

Google закрива портала си за видеоклипове YouTube от днес

Компанията Google обяви, че закрива интернет портала за видеоклипове YouTube от днес до 2023 г., предаде ИТАР-ТАСС.

„Това ще бъде направено, за да могат специалистите да определят името на автора на най-добрия клип на всички времена, публикуван от деня на основаване на канала. Победителят ще получи MP3-плеър и стипендия от 500 долара за реализиране на своя следващ проект“, пише в съобщение на компанията.

В него се уточнява, че предстои да се прегледат всички видеоклипове от последните осем години, след което журито ще каже тежката си дума, цитират руската агенция „Фокус“ и БГНЕС. От Google призоваха феновете на канала да прегледат отново любимите си клипове, преди да „изчезнат“.

Новината обаче се оказа първоаприлска шега на Google.
В средата на март компанията обяви, че ще спре осем от своите услуги. Най известната от тях е Google Reader.

Основаната през 2005 г. малка перспективна фирма YouTube в Калифорния на бивши служители на PayPal достигна до равнището на световен интернет видеоканал с лидерска позиция. Google стана негов собственик през 2006 г. срещу 1,76 милиарда долара, когато аудиторията на канала за видеосподеляне бе „едва“ 40 милиона души, а сега са над 1 милиард.

В различните страни Денят на хумора и шегата – 1 април, носи своя национален колорит. Във Франция наричат този обичай „априлска риба“. На този ден французите се опитват да закачат хартиена риба на гърба на жертвата, без да бъдат забелязани. Подобна шега се прави и в Италия.
В Англия е Ден на всички глупци. Във Финландия е градски обичай. В Германия и Австрия смятат 1 април за нещастен ден, а хората, родени на този ден за хора без късмет. В Нова Зеландия, Великобритания, Австралия и Южна Африка шеги се правят само до обeд. Всеки, който се пошегува в друго време от деня получава псевдонима „Априлски глупчо“.

Според фламандския обичай децата заключват своите родители и ги пускат, само когато те обещаят да им дадат лакомство. На този ден по времето на династията Чосон в Корея било позволено царското семейство и придворните да се шегуват помежду си. В Полша този ден е изпълнен с шеги, вицове и закачки. Дори държавните институции си позволяват да лъжат, а важната работа се отлага за друг ден. В Шотландия 1 април е ден на кукувицата, тъй като там птицата е символ на глупостта. В Дания „Денят на лъжата“ идва с месец закъснение – 1 май, и е известен като „Майска котка“ (May-cat).

http://dnes.dir.bg/news/google-youtube-13509973

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *