26/04/2024

Живата мумия Валерия: Да си имаме едно наум за манипулациите (снимки)

39-годишната  коренячка московчанка Валерия Левитина, живееща в момента в Монако, сподели пред медиите своята тежка съдба. Като тийнейджърка момичето заедно със семейството си постоянно се преселило зад граница, където си създава много нови познанства и се радвала на повишено внимание от страна на мъжете.

Както често се случва в живота и при други обстоятелства – една случка, една фраза, променила живота й завинаги. Груба забележка по повод килограмите й принудило момичето доброволно да се откаже от храната, преследвайки красотата. Желанието й да отслабне обаче прераснало в анорексия.

Към настоящия момент Валерия Левитина тежи само 25 килограма. Тя е принудена постоянно да се храни по строго определена схема. Валерия се надява, че желаещите да отслабнат няма да последват нейния пример.

Бележка на www.snaiper-bg.net: На нас непрестанно ни промиват мозъците с всевъзможни реклами, конкурси за красота и с какво ли още не. Промиват ни ги, защото се оставяме доброволно да ни манипулират. Както в природата едни цветя са красиви, защото имат прекрасен  аромат, други са кичести, трети привличат с багрите си, така е и при хората – не могат всички да бъдат еднакво красиви дори, когато е играл скалпелът.

Всички , дори без специално образование, правят разлика между закръгленост и болестно напълняване. Но манипулацията е толкова повсеместна, толкова отвратителна, че може да превърне едно симпатично момиче в чудовище. Не е справедливо да се коментира „защо е толкова глупава, че се връзва”. Хайде да си спомним преди 20-годишна възраст какво знае човек за живота, колко мъдрост е натрупал, че да може да направи разлика между бруталната гавра и приятелската критика с цел да се помогне на човека.

Поздравление за смелостта на Валерия да се покаже на света в този си вид. И нека всички си имаме едно наум не само за килограмите, но и за долните манипулации въобще, с които повсеместно и ежеминутно сме облъчвани отвсякъде.
ПРЕДИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *