27/04/2024

Земя се срути в китайски градове, един човек загина

Земя се срутва из целия континентален  Китай  на 29 ноември 2012 г. Към настоящия момент се знае със сигурност, че един човек е загинал.

В района на Нанкин до станция № 3 на метрото се образува дупка, в която падна автобус заедно с пътниците. Благодарение на бързата евакуация никой не е пострадал сериозно (снимката е на aboluowang.com) .

В град Сямен, провинция Фуцзян на една от улиците също се образува дупка, в резултат на която паднаха тухлено—бетонни огради върху паркираните до тях леки коли.

Според съобщението на вечерния вестник „Кантон” в Гуанджоу на строителната площадка на нов хотел на авиокомпанията Hainan Airlines (HNA Hotel), също е станало пропадане на почвата. В образувалата се дупка е паднал работник, погребан жив.

Мъжът бил намерен в дупката с лице към земята и вдигнати ръце. Съобщава се, че този 30-годишен мъж на име Лу Ван е дошъл на работа тук от окръг Маомин. Той има 2-годишни момчета близнаци.

Появата на дупки в земната повърхност предизвика гореща дискусия в интернет. Един от потребителите пише, че е виждал подобна картина във филм, а друг съобщава: „Това е ужасно. Миналата седмица станах свидетел на подобно произшествие”.

2 thoughts on “Земя се срути в китайски градове, един човек загина

  1. Лошо…планетата Земя вече не може „да носи товара си“.Хора, носете си новите дрехи!

  2. ПОвече хора загиват от паднали кокосови орехи, но нали сензация трябва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *