20/04/2024

Сляпото коте Стиви Уондър обича да свири на пиано

Може да изглежда и невероятно, но сляпо коте, което по обясними причини било кръстено Стиви Уондър ( в чест на талантливия сляп пианист, композитор и соул изпълнител), проявява изключителен интерес към пианото и обича да натиска клавишите му с лапички.

Котето Стиви Уондър живее в приюта за животни Wood Green Animal Shelter в Гот Манчестър – Кембриджшир, Великобритания. То действително обожава звуците на пианото. По думите на кураторите на приюта по този начин животното се опитва да въздейства на околния свят чрез звук, тъй като няма възможност да го вижда.

Сляпото котараче, което е на около 6 години, е било намерено на 27 юли в един парк. Животното било в ужасно състояние. Било заразено с глисти и бълхи, с голяма херния в областта на стомаха и без очи. Ветеринарите така и не могли да разберат дали котето е сляпо по рождение или очите му са извадени след раждането.

След като го полекували Стиви бил взет в дома на един от сътрудниците на приюта, за да се възстанови в домашна обстановка. И тогава за първи път момичето забелязало големия интерес на котето към музиката, излизаща от пианото. На измъченото животинче му доставяло удоволствие и когато то самото натискало клавишите и от това възниквал звук.

По думите на Бевърли Стрийт (Beverley Street), заместник-началник на приюта, в чийто дом времено е настанено котето, усещало се, че музиката действа успокояващо на хайванчето. То долавя вибрациите във въздуха и това му харесва.

Сега четирикракият Стиви Уондър може да свири на пианото на куратора колкото си иска. А когато свири самата Бевърли, Стиви стои мирно на коленете й.

„Не си мислете, че тъй като е сляп, движенията му са ограничени, усмихва се Бевърли. Той е игрив като останалите котета. Обича да играе с малки топки, вързани на пръчка с връв и да тича из градината. Чудесно коте“.

Сътрудниците на приюта се надяват, че милият Стиви Уондър ще си намери любящ и грижлив стопанин независимо от инвалидността му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *