26/04/2024

Пиар приказка

„Толкова са тъпи, че дори не знаят как да крадат!
Не, пич, толкова са нагли, че не им дреме…“

Това е размяна на реплики в интернет форум по повод живописен летен скандал, свързан с една девойка.

Девойката е на 25 години и вече е истинска милионерка. Казва се Кристина, да е жива и здрава. Простата аритметика сочи, че професионалният й стаж няма как да е кой знае колко дълъг, ако е учила в университет – преко сили 5-6 години. Важното в случая обаче е къде го е придобила. Оказва се, че на най-печелившото място в държавната администрация – под топлото и доходоносно крилце на земеделския министър Мирослав Найденов.

За какво е реч? Бившата редова експертка в пиар отдела на Агенцията по храните /структура, подчинена на Найденов/ от няколко месеца има собствена пиар агенция. За тези няколко месеца вече е спечелила два пъти по 50 хиляди лева по комично формулирани малки обществени поръчки на Министерството на земеделието, броила е над 500 хиляди лева кеш за два луксозни апартамента в „Манастирски ливади“ и пак кеш 210 хиляди лева, за да стане съсобственик на китно печелившо предприятие за обработка на диворастящи гъби, посетено месеци преди това от същия Найденов. Много се бил възхитил от готиния бизнес, казват.

А?!? Някой да има нещо да каже? Стойте си безмълвни.
На бас, че безмълвни ще си останат завинаги и собствениците на голямата фирма за производство на птиче месо, от които девойчето е „закупило“ единия офис, и собственикът на преработващото предприятие, който сигурно никога не е и сънувал, че ще му се яви такава изпедепцана съдружничка. И никога няма да разкажат точно кой какво е купил, продал. Купувал ли е, плащал ли е, рекетирал ли е, отчислявал ли е, откупувал ли се е…

Девойчето Кристина вероятно ще отшуми като приказка и ще изгори като еднодневка. За нея може би наистина се отнася първият форумджийски коментар, иначе едва ли щеше да дава толкова кретенски обяснения, че парите й са толкова много за толкова кратко време, защото толкова много работела.

По-интересното е какво ще се случи по същество? И дали? Щото Миро Найденов вече е рекордьор по срамни скандали. Калинка е пословична. Далаверата с Харизанов от „Напоителни системи“, дето го покриха вдън земя, е не по-малко любопитна. Обаче на Найденов – защо ли, защо ли – всичко досега му се оттича от физиономията като вода от гъска.
Сега научаваме, че прокуратурата се заинтересувала най-сетне от милионерката и крупна латифундистка Кристинка. Дали да хващаме бас отсега какво ще се случи, или покорно да изчакаме да премине жежкото лято, докато ни съобщят, че в случая с т. нар. пиарска фирма „Кей Ем Ком“ данни за престъпление няма…

В Костовите времена за маскиране на отчисленията бяха изобретени специални конструкции, наречени фондации на съпругите. Ама те времената тогава бяха някак повече изпълнени със скрупули май… Не идеше съвсем ачик да си поискаш. Днес е просто. Правиш фирма. Слагаш девойка за фасада. Постъпленията послушно текат. Всички си траят.

Който нещо не е разбрал, да прочете втория коментар от форума горе.

http://www.duma.bg/duma/node/38173

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *