26/04/2024

Серия от самолетни катастрофи по цял свят в един ден (видео)

Серия от авиокатастрофи станаха по различни краища на света на 6 април, съобщават световните агенции. Изтребител бомбардировач F-18 Хорнет падна върху жилищна сграда ( на снимката на АР) във Вирджиния Бийч – САЩ. Засега за жертви не се съобщава, говори се само за ранени.

Сградатае е била обхваната от пламъци, въпреки че преди това пилотите са изхвърлили голяма част от горивото. Единият пилот е катапултирал и е в шок. Другият е ранен.  Съобщава се за трима хоспитализирани.

По-късно бе съобщено, че катастрофата с изтребителя е станала заради техническа неизправност. В самолета са били двама пилота – инструктор и обучеам. И двамата пилоти са катапултирали успешно.

Изтребителят при падането си напълно е разрушил четири здания,а също и наколко жилища.

В Белгия също вчера хеликоптер, летящ на малка височина, се разби надвечер в петък след като се закачи за въздушен кабел над валонския град Уи. Намиращите се на борда му двама души са загинали, съобщи франкофонския телевизионен канал http://www.rtbf.be.

И лекомоторен самолет се разби във вчерашния фатален петък недалеч от селището Малоярославец в Калужка област, Русия, съобщи Интерфакс. В самолета са пътували трима мъже и една жена, които са загинали при инцидента.

http://youtu.be/HzQbWel4wLo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *