26/04/2024

National Geographic Traveler класира България в 50-те дестинации на 2012 г.

National Geographic Traveler номинира културния маршрут „Чудесата на България: изкуство, вино и традиции“ като една от 50-те дестинации за 2012, които човек трябва да посети през живота си.

В раздела за Европа страната ни е представена като „Земята на Дионисий и Орфей“ заедно с маршрути в Босна и Херцеговина, Франция, Исландия, Италия, Полша, Потугалия, Румъния, Русия.

Признатото за най-популярно туристическо списание в света има над 7.5 млн. читатели.

Класацията бе представена на 12 април 2012 г. във Върмонт. Процесът на подбор беше конкурентен и нашият редакторски екип работи дълго и усърдно, за да определи най-автентичното, най-иновативното, най-неоткритото, най-добре управляваното и най-природосъобразното пътуване, съобщи изданието.

Туровете „Културни кръстопътища“ вече са влизали в престижната класация три пъти – през 2009, 2010 и 2011 г.

Тази година бе избран маршрутът „Чудесата на България“. Освен това сега е и първият път, когато National Geographic Traveler включва малка европейска страна в топ 50 за културен туризъм.

Впечатленията са натрупани от лични визити и пътешествия, разговори с личности от културата, концерти и други. Те показват в нова светлина вече известни културно-исторически обекти и съчетават елитарното с автентичното и местния характер на териториите.

Сред българските забележителности са откроени Рилският манастир и Боянската черква, Дунавското крайбрежие, черноморският бряг, Казанлъшката тракийска гробница, както и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6000 години Пр. Хр. Част от тези забележителности са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

„Чудесата на България“ е най-обогатеното с гурме и винени дегустации пътуване, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, смята екипът.

В тура са включени също тъкането, ръчното правене на хляб, месенето на тесто от жени, които са съхранили традицията като вековен ритуал.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4733311

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *