26/04/2024

Пловдив плаща на Веско Маринов 10 хиляди лева за Коледа

Любимият певец на властта

За детски градини и ясли обаче пари няма, алармира опозицията

Хонорарът от 10 000 лв., който Веселин Маринов ще вземе за коледния си концерт в Пловдив във време на криза е пир по време на чума, се казва в позиция на ВМРО-НИЕ.  Как за изпълнителя, известен с това, че е приближен до някои управляващи партийни лидери се намериха пари, а за детските градини и ясли се твърди, че средства няма и върху гърба на родителите се изсипват нови финансови тежести в началото на зимния сезон, питат от ВМРО-НИЕ.  Те определят като скандално решението на новите управляващи в Пловдив да ангажират Веселин Маринов за подобен хонорар, при положение, че все още не са получили от правителството дължимите на Пловдив пари за боклука, при положение, че говорят за дупка в бюджета и че започват да вдигат местните данъци и такси, натоварвайки финансово пловдивчани.

„Да се надяваме, че решението може да се промени, тъй като  е взето в отсъствието на Иван Тотев, който е в отпуск, няма и месец след като встъпи в длъжност”, предположи Петко Атанасов. По думите му с подобен хонорар общината може да посрещне достойно няколко години коледни тържества.

От групата общински съветници на ВМРО-НИЕ ще внесат официално питане на сесията на ОбС на 15 декември от кое перо на общинския бюджет са парите, с които ще се плати хонорара за концерта на  Веселин Маринов.

Поредната лъжа на Иван Тотев бе, че в Пловдив няма да има чалга, което още веднъж затвърди позицията, че лъжата се превръща в запазена марка на това управление, завършва позицията на ВМРО-НИЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *