25/04/2024

Плевнелиев: Още в първия ден отзовавам посланиците от бившата Държавна сигурност

Шефката на ЦИК Красимира Медарова връчи официално решението ка комисията, в което Плевнелиев и Попова се обявяват за избраници за президент и вицепрезидент.
На специалната церемония присъства и действащият все още държавен глава Георги Първанов. Официалното предаване на властта ще е на 22 януари, когато свършва мандатът на Първанов.„Пожелавам достойно преминаване на България през следващите нелеки месеци“, каза Плевнелиев, след като получи удостоверението от ЦИК. „България гласува за европейско развитие и надграждане“, допълни той.

„Предавам властта с чувство за удовлетворение за втори успешен мандат“, заяви пък Георги Първанов.

Той призна и че е доволен, че въпреки острите думи по време на предизборната кампания, Плевнелиев и екипът му са декларирали, че ще надграждат свършеното от предшествениците си.

В първия ден от моето президентстване, аз ще искам да подпиша указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата Държавна сигурност, обеща новоизбарният  президент на България Росен Плевнелиев и Георги Първанов ще имат поредица от срещи.

Предстоят срещи на новоизбрания президент с  Желю Желев и Петър Стоянов.
„В следващите три месеца аз на парче няма да работя. За мен е важна цялата институция, нейните приоритети, как ще я структурираме. Давам заявка за активно президентство, за нова теми”, заяви Плевнелиев./БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *