01/03/2021

Мултимилиардерът Бил Гейтс: Да си богат не е удоволствие

 

Бил Гейтс

Да си най-богатият човек в света не е удоволствие, както си мислите, казва Бил Гейтс, който трайно държи тази титла със състояние от над 50 млрд. долара.

Според в. „Сиатъл таймс“, цитиран от ДПА, в слово във Вашингтонския университет той отговорил на въпроса на китайска студентка, която като малка си мечтаела да стане най-богатият човек в света.Аз не съм започнал с мечтата да стана супербогат. Никога не съм се стремял да натрупам богатство, а просто следвах страстта си към компютрите. Мисля, че повечето преуспели хора просто са открили нещо, по което са луди и искат да го правят, а после измислят система да наемат приятелите си да го правят, и ако то е в област с голямо влияние, понякога човек получава финансова независимост, коментирал Гейтс, предаде БТА.

Да имаш милиони наситина ти дава определена свобода, но да имаш много милиарди не е забавно. Над определено ниво богатството всъщност е отговорност – дали да го оставите на децата си, което може да е добро за тях, но може и да не е, или как умно да го харчите. Все пак добре е да си амбициозен, просто трябва да избереш това, което ти доставя удоволствие, като го вършиш, обобощава Гейтс

dir.bg

(Visited 137 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *