01/12/2020

Бомба се взриви под колата на журналиста Сашо Диков

Mалко преди 22.00 часа в четвъртък е бил взривен автомобилът на журналиста и директор на Канал 3 Сашо Диков. Автомобилът – марка „Форд Фокус”, е взривен пред дома на Сашо Диков – до бл. 259 в кв. „Гоце Делцев“, потвърди  директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от „Фокус“.
Няма пострадали при взрива.

Бомбата е била поставена пред предната лява гума. Тепърва ще се уточнява видът на взрива, очакват се експертизите. На място работят екипи на ГДБОП, СДОТО и Столичната дирекция на МВР. Извършват се процесуално-следствени действия по горещи следи по метода дом по дом. Издирват се извършителите на взрива, каза главният секретар на МВР Калин Георгиев. Полицията се надява да открие очевидци и свидетели на взрива.

Самият Сашо Диков е бил в жилището си по време на експлозията.
„Жив съм, нищо ми няма“, каза той пред Канал 3. „Чу се адски взрив и се издигна дим. След това съседи изкочиха навън и полицията дойде“, разказа Сашо Диков и показа пораженията върху колата и изпочупени прозорци в близост до взрива. Предният капак на автомобила е силно деформиран, вратите вляво също. Задната броня липсва.

„Нямам никаква версия за случилото се. Абсолютно от никого не съм получавал заплахи, затова ми идва като гръм от… мокра софийска улица“, коментира Сашо Диков.

АФП съобщи, че късно в четвъртък в България е станала експлозия срещу български журналист, критичен към българското правителство. Тя съвпадна с посещението в страната на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. В петък се очаква посещението на още трима европейски комисари.

Припомняме: на 10 февруари избухна взривно устройство пред редакцията на в. „Галерия.

dir.bg

(Visited 32 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *