24/04/2024

Очаквано: ГЕРБ обяви Фандъкова за кандидат-кмет на София

Сегашният кмет на София Йорданка Фандъкова ще се бори за нов мандат на местните избори на 23 октомври. Това съобщи днес на пресконференция вътрешният министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.„С добротата, с топлината и консенсуса да изслушва всички, тя заслужи да е нашият кандидат“, така Цветанов описа Фандъкова. Според него мотото на ГЕРБ за изборите „Градим България“ добре пасва за София, защото от 2005 г. насам „всички виждали разликите“. „ГЕРБ приема „Столичната община като черешката на тортата“, допълни той. Цветанов изрази надежда Фандъкова да победи още на първия тур на вота.

„От раз се решават само проблемите в детските приказки, затова продължаваме да градим София“, каза Фандъкова. Тя обясни, че приела метода на работа на бившия кмет, а сега премиер, Бойко Борисов: „Първо план, после проект и накрая контрол.“

Цветан Цветанов представи и последните 65 претенденти за кметове и така вече има издигнати общо 263 кандидати – 252 собствени, 5 в коалиция и 6, издигнати от инициативен комитет.

ГЕРБ влиза в коалиция за листа на общински съвет в Лясковец заедно с ДСБ и Обединените социалдемократи, в Козлодуй с ОДС и „Земеделски народен съюз“, в Марица е в съюз с „Обединени земеделци“, както и в Ситово, където ще участва в изборите заедно с „Политическо движение Социалдемократи“. Най-широка коалиция за избор на общински съветници с участието на ГЕРБ се е оформила в Опан – СДС, ДСБ, НДСВ, Обединени земеделци.

Цветанов отново напомни, че в неделя, 4 септември, ГЕРБ ще обяви кандидат-президентската си двойка. „От понеделник започва регистрацията за държавен глава в ЦИК и младежите от ГЕРБ още от утре ще пазят ред, за да запазим традицията да сме подали документи първи“, каза още той.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *