27/04/2024

БСП представи кандидатите си за кметове в Пловдив и областта

Георги Търновалийски

„Играем, за да бием“ – това каза Председателят на ОблС на БСП Пловдив  Георги Гергов при обявяването на кандидатите за кметове в общините в Пловдивска област, излъчени от БСП.   Партия  като БСП не може просто да участва в изборите,  ние  играем, за да бием. Нашите кандидати не ги посочваме с пръст, не ги избираме по симпатии, те са номинирани след дълга и сложна процедура, каза още Гергов при представянето им.

Управлението на Пловдив  е една от целите ни и затова предлагаме Георги  Търновалийски. Считаме, че това е най- добрата кандидатура за града и   човек с когото в Пловдив БСП ще победи.  В Пловдив много хора се учиха да управляват на гърба на пловдивчани. Георги Търновалийски превърна думите „Социални дейности ”  в реална социални политика и приоритет в община Пловдив, каза още Георги Гергов.

Пред журналисти и представители на общините  бяха представени и кандидатите  за всички общини от област Пловдив, без Кричим и Куклен, където се очаква решение на структурите на БСП.

Сред 16-те кандидати  шест са  до 35 години – млади, но доказали се специалисти в своите области. Това са кандидатите  за общините  Сопот – Деян Дойнов, Перущица – Константин Витанов,   Петър Антонов  – Раковски, Георги Руменов за Съединение, Светозар Славчев за Първомай  и в Садово Димитър Здравков.

Д-р Емил Караиванов ще се бори за кметското място в Асеновград, Радньо Манолов в Брезово, Иван Иванов  е кандидатът за Калояново, Иван Златков за Стамболийски и  Пено Бойновски в Хисар.

Трябва да завземем нови общини и да запазим старите – заяви Георги Гергов при представянето на действащите кметове, които са номинирани отново. В Карлово инж. Найден Найденов ще спечели втори мандат. Сегашният кмет на община Лъки Красимир Манов също е утвърден от БСП за четвърти път, за четвърти мандат в надпреварата влиза и Запрян Дачев за  община „Марица” , а  в „Родопи” за трети мандат ще се бори  Йордан Шишков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *