02/06/2023

САЩ изпраща свои бойни и транспортни самолети в Полша

Споразумение, подписано по време на визитата на президента на САЩ Барак Обама в Полша предвижда сътрудничество между военно-въздушните сили на двете държави.

Според споразумението на полска територия на ротационен принцип ще бъдат базирани многоцелеви изтребители F-16 , както и транспортните самолети C-130 „Херкулес“ и специалисти по подготовка на пилотите.

Преговорите по това споразумение са финализирани днес, на 13 юни 2011 г.  Повече подробности около него ще бъдат огласени през 2012 година.

(Visited 153 times, 1 visits today)

2 thoughts on “САЩ изпраща свои бойни и транспортни самолети в Полша

  1. Е, как да им омръзва, като това им дава власт и им носи несметни богатства? А винаги когато става дума за власт и за пари етиката и човещината са бита карта. Лошото е, че такива като тях вече са на път да унищожат живота на планетата. Но и това не е достатъчно силен аргумент за озаптяване на алчността и желанието за световно господство. Жалко за прекрасната ни планета!!! За човека – не знам дали си струва въобще да жалим – той в продължение на няколко хилядолетия доказа, че заслужава злата си участ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *