04/02/2023

Пиян до козирката 19-годишен фукльо едва не изтрепа деца

Още не е засъхнала кръвта на погубените от пияния фукльо в Симеоновград

Само седмица след трагедията в Симеоновград 19-годишен пиян и неправоспособен вдигна на крак няколко полицейски екипа, докато вилня със семейния автомобил в две шуменски села, съобщава Нова телевизия. Ахмед Ахмед бил на сватба в Шумен на негов приятел, върнал се на село, взел ключовете на колата, запалил я и потеглил с бясна скорост.

Малко след 18,00 часа снощи лек автомобил „Фолксваген“ изпреварва патрулиращи полицаи в района на седми километър до Шумен и продължава да се движи в лентата за насрещно движение. Автомобилите се опитват да избегнат удара, като карат почти на банкета, но не успяват и една кола се блъска в него. За щастие шофьорът се отървал невредим. Невредим е и 19-годишният Ахмед, който причинил катастрофата. Дрегерът отчел 2.05 промила алкохол в кръвта.

Пияният и неправоспособен шофьор кацнал в канавката след луда фиеста в село Развигорово, в училищния двор. Преди това, след подаден сигнал, че някой вилнее из селата, полицейски инспектори започнали да дебнат Ахмед.

Десетина деца играли на метри от лостовете, в които пияният водач се блъснал. От счупеното задно стъкло парченцата полетели към малчуганите, но те се разбягали и пишман шофьорът не успял да блъсне никого. Според хора в селото момчето е карало колата и друг път. Този път обаче Ахмед обиколил с мръзна газ. След това отишъл и в съседното село Звегор, а после продължил към Шумен.

Точно преди 11 години, на 1 срещу 2 май, бащата на Ахмед причинил смъртта на своя съселянин Адем Алил. Отново с автомобил, отново след употреба на алкохол. След убийството избягал в Турция, откъдето е екстрадиран. В момента излежава ефективна 14-годишна присъда. Синът му Ахмед е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. /БЛИЦ

(Visited 141 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *