27/04/2024

След чудовищния трус: Части от човешки тела доплуваха до САЩ!- фото

Строителни отломки, различни вещи, деформирани автомобили, неголеми къщи и даже – откъснати човешки крайници, плуват в океана след катастрофалното земетресение в Япония  с магнитуд 9, 00 по скалата на Рихтер на 11 март 2011 година. Постепенно всичко отнесено от гигантското цунами от японските брегове дрейфа от страната на Западното крайбрежие на Америка, съобщава  The Daily Mail.

Фотографиите на дрейфащите в морето отломки от Япония се появиха на сайта на министерството на отбраната на САЩ. По-рано средствата за масова информация съобщиха, че цунамито е унищожило повече от 200 хиляди сгради. Съобщаваше се още за хиляди автомобили, фериботи, кораби, отнесени в открито море.

Според американския океанограф Къртис Абесмаер към Западното крайбрежие на САЩ в продължение на три години ще продължава да  приижда всичко, което е било отнесено от вълните цунами в Япония. В това число – и останки от загинали. Предполага се, че в океана са отнесени няколко хиляди тела на хора, загинали при удара на стихията.

Снимки на Дейли мейл

Представители на американския флот заявиха, че никога не са виждали такъв огромен масив от плуващ боклук. И предупредиха, че той заплашва търговското корабоплаване, както и планираните маневри на военните кораби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *