23/04/2024

Смазани сте от преумора? Изправете се на пръсти като балерина!

Всички май сме изпитвали състоянието, при което не сме болни, нищо не ни боли, а не сме в кондиция и нямаме сили за eлементарни действия.

Изненадващо прости, но оригални хватки, могат да ни върнат отново прелестното чувство за бодрост. Може и да не ни се вярва, но не пречи да опитаме…

Сменете си чорапите!
И какво от това, би реагирал рационално възпитаният съвременен човек. И все пак: съветът е да се вземе един допълнителен чифт чорапи за работа и някъде около 15:00 часа, когато ни похлупи чувството за преумора, сваляме обувките и чорапите си и обуваме новия чифт.

Препоръчващите тази хитринка твърдят, че ще бъдем изненадани колко свежо ще се почувстваме. Този трик е особено ползотворен в дните с много ходене.

Къде ви е вклъчен компютърът у дома?
Ако сте склонни да работите през нощта, може мислите ви да се „ровят“ в съня ви. Освен това експерти смятат, че хората, които работят прекалено близо до своите спални помещения, заспиват по-трудно.Причината? –  Мозъците ви се „наводняват“ с хормони на стреса.

Ароматите правят чудеса!
Вдъхване на аромат от някои цитрусови плодове показва, че етерични масла или лосиони от тях могат да увеличат бдителността. Така че смело си купувайте всякакви козметики, ухаещи на цитруси – така и работата ви ще се подобри.Да не говорим какво означава ароматизатор с дъх на цитруси в автомобила…

Кога и защо да стъпваме като балерина? Ако се чувствате сънливи на бюрото си, да се вслушаме в мнението на Кони Тайн, изпълнителен директор на „Купър уелнес програма“ в Далас, който казва, че най-добрият начин да се събуди кръвоносната ви система е да се стои на пръсти. Естествено, на краката.

Така кръвта по-добре превозва жизнено важния кислород и глюкозата в организма, в това число – и до мозъка.

Прости хватки, нали? Но пък какъв ефект! Веднага можем да проверим дали са ефективни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *