26/04/2024

Мръсна търговия! Вадят чрез заплахи яйцеклетки от жени!

Тази жена - Гергана, е била донор на яцеклетки в Солун. Тя разказа умопомпрачителни подробности за тази търговия в репортаж на Миролюба Бенатова по бтв

Мръсна търговия с човешки яйцекелтки завъртели петима българи и една руманка. И шестимата са арестувани след крупна международна операция. Престъпниците освен това се занамивали и с износ на бели робини и проститутки, като си осигурявали живата стока чрез заплахи.

Специализираната полицейска операция е продължила два дни –  16 и 17 септември 2010 г. В се включили антимафиоти от България и Гърция.

Близо осем месеца престъпниците въртели мръсния си бизнес. За този кратък период се нагушили със стотици хиляди евро чиста печалба.
За яйцеклетките на жените били обещавани 2000 евро, а те забърсвали от клиентелата по двайсет и пет хиляди евро на яйцеклетка,  уточняват от МВР.

Бандитите използвали насилие и заплахи към жените, като по този
начин ги държали в пълно подчинение и страх. Действали при изключителна конспиративност. Донорките били българки и румънки.

Закопчан е и гръцкият лекар, който вадел яйцеклетките на жените.

Срещу арестуваните са повдигнати обвинения за трафик на бели робини, насилствена проституция и сводничество и за отнемане с цел продажба на яйцеклетки.

На задържаните е наложена постоянна мярка „задържане под стража”. Спред гръцкия наказателен кодекс всеки от арестуваните може отиде в затвора от десет до двайсет години.

Ваденето на яйцеклетки, особено ако не е ендократно, може да причини много сериозни здравословни проблеми на донорките. Оделно възниква и тежък морален казус:  по този начин деца може да произведените деца могат да създадат много полубратя и полусестри, които един ден могат да се окажат и съпрузи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *