08/05/2024

След няма и нощ освободиха бирник, арестуван в шумната операция „Всичко коз“

Данъчният инспектор от Пловдив Рашко Стоянов, който беше арестуван вчера при полицейската акция „Всичко коз“, е освободен късно снощи. Това е станало, след като е разпитан от следовател от Националната следствена служба, съобщи комисар Тодор Чонов, цитиран от БНР.
Той заяви, че на Стоянов не е наложена никаква мярка и допълни, че прокуратурата ще решава дали да повдига обвинения. Засега няма данни за други, свързани с него данъчни от Пловдивската дирекция, съобщиха от полицията.

Акцията бе проведена на територията на София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Трявна, Бургас. Задържани бяха 10 члена на организирана престъпна група. Тарторът й Венко Кръстев и помагачите му – данъчните инспектори Мариета Китова и Рашко Стоянов, и още 7 души, ще отговарят пред Темида за данъчни престъпления, ощетили хазната с 250 милиона лева за последните две години.

Арестуваният и вече освободен бирник Рашко Стоянов (41 г.) е известен в Пловдив като братовчеда на президента Петър Стоянов. Около Рашко отдавна витаят слухове за корупция и тъмни дела. Като служител в НАП е бил понижаван в длъжност няколко пъти, съобщава Стандарт.

Стоянов винаги е парадирал с връзките си във властта, разказват хората под тепетата. Той е познат и сред футболните среди в града, защото през последните месеци се пробвал да си издейства лидерски позиции във възродения футболен клуб „Ботев“. Заради връзките си с различни властови кръгове Рашко Стоянов бил категоричен, че него не могат да го пипнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *