28/03/2024

Зверство: Син утрепа баща си заради имот и го зазида в котелно помещение

Росен Ботев – на 31 години от Габрово, е арестуван за убийството на 62-годишния си баща, след като самият той го обявил за национално издирване през март т.г. На 20 март т.г. синът отишъл в Областната дирекция на МВР в Габрово и подал молба за издирване на 62-годишния си баща Васил Ботев, който бил изчезнал седмица по-рано, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалистите и служители на сектор “Издирване” на Главна дирекция “Криминална полиция” изградили четири основни версии, по които започнали да работят упорито. Те разпитали всички близки на възрастния мъж, негови познати и съседи, неколкократно били претърсени местата, на които той ходел, районите около жилището и около вилата му извън града и през цялото това време синът активно им помагал и съдействал.

Събраната оперативна информация обаче насочила разследващите към самия Росен, а съмненията им били потвърдени от психолози от Института по психология на МВР. Така, след 4-месечна упорита работа, на 20 юли те задържали сина, който направил пълни самопризнания за извършеното от него зверско престъпление.

По думите му всичко започнало със семеен скандал след употреба на алкохол, а ябълката на раздора се оказал спор за семейно жилище, който бил „разрешен” с фаталния удар, нанесен от сина с твърд предмет. Тялото на убития баща било открито в котелното помещение на жилищната кооперация, което ползвало семейството. То било така зазидано сред камъни, тухли и арматурно желязо, че за разбиването на отлетия бетон се наложило да бъде използвана специализирана техника на “Гражданска защита”.

Росен Ботев е задържан за 72 часа. Предстои искане за постоянното му задържане под стража.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *