24/09/2020

Поп от САЩ задигна 1 милион долара, похарчил ги за секс развлечения

Американски свещеник е задържан по обвинение в присвояване на близо един милион долара от църковни фондове, предаде АП. Според агенцията 64-годишният Кевин Грей се ползвал сред енориашите на църквата в гр. Уотърбъри в щата Кънектикът с безупречна репутация.

 По думите на местните жители той водел скромен начин на живот и оказвал значителна помощ на имигрантите.

След направена проверка в църквата обаче са разкрити значителни финансови нередности, в резултат на което органите започнаха разследване на дейността на Кевин Грей.

Според тях свещеникът е посещавал стриптийз барове, прибягвал е до услугите на мъже на повикване, позволявал си е скъпи ресторанти и луксозни хотели. Парите за забавленията светият отец взимал от църковната хазна, а пред  финансовите одитори се оправдавал с лечение в Ню Йорк.

Върховният съд в Уотърбъри повдигна обвинение в кражба срещу свещеника, след което го освободи под парична гаранция от 750 000 долара.

Случаите с големи финансови злоупотреби от страна на американски духовници не са рядкост. През март миналата година съдът осъди 81-годишния Джон Скехан и 66-годишната Франсис Гуинана, съответно на една и четири години „лишаване от свобода“, заради присвояване на дарения на църквата в размер на няколко стотин хиляди долара.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *