29/03/2024

US авиокомпания „изгуби“ четири пищова на охраната на Нетаняху

На нюйоркското летище „Джон Кенеди“ служители на американската авиокомпания American Airlines загубиха багаж на охраната на израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщава на сайта си американският телевизионен канал NBC, позовавайки се на източници от полицията.

Сред загубения багаж са и четири 9-милиметрови пистолета Glock.

Във вторник Нетаняху се срещна в Белия дом с американския президент Барак Обама, за да обсъдят въпросите за регулиране на положението в Близкия изток. Срещата трябваше да се състои на 1 юни, но бе отложена заради инцидента с „Флотилията на свободата“, когато израелските спецчасти прихванаха на път за сектора Газа шест плавателни съда, натоварени с хуманитарни помощи. При инцидента загинаха деветима турски граждани.

В крайна сметка загубеният багаж на охраната на Нетаняху е бил намерен в Лос Анджелис. Четирите пистолета обаче са изчезнали безследно. Багажът ще бъде изпратен към Ню Йорк и Вашингтон, където към охраната на израелския премиер трябва да се присъединят още няколко човека, съобщава NBC. Телевизионният канал уточнява, че правилата за безопасност предвиждат огнестрелното оръжие на пътниците да бъде опаковано и да бъде предадено в багажното отделение на самолетите.

Срещата между Нетаняху и Обама има по-голямо символично значение, отколкото практическо, коментира агенция „Ройтерс“. На нея Обама е призовал Израел и палестинците да възобновят преките мирни преговори преди септември, когато изтича 10-месечният израелски мораториум за застрояването на Западния бряг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *