18/04/2024

Свръхлуксозен кораб с пенсионери богаташи акостира за малко в Несебър

Най-луксозният лайнер, акостирал някога в наши води, посети за 9 часа Несебър. На борда му се возят 500 богати пенсионери, като някои от тях буквално живеят на кораба. Макар че цените не са по джоба на всеки – 500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии), най-пристрастените прекарват на този кораб по 5-6 месеца.

Макар круизният туризъм да става все по-достъпен за обикновения българин, удоволствието да плава с най-новия съд на италианската компания Silversea – Silver Spirit, могат да си позволят само истински богаташи. Някои от тях, заедно с представители на медиите, успяха да разгледат плавателния съд на пристанището в Несебър при първото му посещение у нас.

Внушителният кораб е съвсем нов – пуснат е на вода едва в началото на тази година. Той все още мирише на кожа и дърво – материалите, които от векове съпътстват лукса.

За разлика от кичозните хотели у нас, строени с много пари, тук този лукс е ненатрапчив. Интериорът на лайнера е в стила на 30-те години на миналия век.

Но присъствието на лукса се усеща навсякъде – от витрините с диаманти в шопинг частта на кораба, през бутилките коняк – всяка на цена от 1000 евро, в бара с жива музика, до реакцията на персонала, обучен до съвършенство да се грижи за гостите така сякаш са негови близки роднини. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *