26/04/2024

Извънземен звездолет в Земята на Кралица Мод – Антарктида? (снимки, видео)

22а341А5Огромен хребет в Антарктида крие в недрата си нещо наистина много загадъчно. Белжик е голям планински хребет на Ледения континент. Разположен е в източната част на Земята на Кралица Мод, на 300 км от морето Рисер Ларсен.

Най-високата точка на този хребет е планината Виктор – 2590 метра. Хребетът е открит от белгийска антарктическа експедиция през 1899 г.

Мястото е слабо проучено. Постоянни селища или биваци тук никога не е имало. Но туристи се навъртат. Така на сайта Google Earth има две фотографии на този хребет. Всъщност там никой не се отклонява надалече – това е Антарктида. С нея шегите винаги са опасни.

Прелетели на самолет – по правило с Дъглас Си-4, походили на ски, направили снимки и отлетели. Между другото на хребета има отломки от паднал самолет. Как е паднал там, кога се е разбил и колко са загинали, не е известно.

Ето мястото с координатите му: 72.585868°, 31.313881°, които са много интересни. На склона на планината лежи нещо неразбираемо. То е с огромни размери – стотици метри. Повече прилича на митичен извънземен звездолет.

Снимката на Google Erath е от 2009 г. Не може да се сравни с нищо. Снимка от десет години по-рано – 1999 г. също има. Но защо тогава туристите нищо такова не са забелязали? Може просто да не са достигали до там. Може това странно нещо да е било затрупано от сняг.

Така или иначе загадките на Земята се увеличават с още една.

По материали от чуждестранни медии


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *