26/04/2024

Защо човечеството катастрофално оглупява?

В началото на миналия век учените установили, че коефициентът на интелигентност (IQ) на всяко ново поколение хора е по-висок в сравнение с предишнoтo – с 3 пункта средно на десетилетие. Тази тенденция е наречена Ефектът на Флин – в чест на д-р Джеймс Флин.

Обяснявали са го по различен начин и главно – с постиженията на икономиката и медицината.

Но в началото на новото хилядолетие, изследователи, сред които, например, професорът от Виенския университет Якоб Пичниг, Робин Mорис от Кралския колеж в Лондон, и така нататък, забелязали, че от средата на миналия век, показателите на IQ се променяли в точно обратната посока: човечеството с всяко поколение оглупява приблизително със 7 пункта.

Причините за такава неприятна тенденция отново се различават според различните учени. Някои смятат, че причината е в неправилното хранене, в „мъртвата“ вода, в замърсяването на въздуха и т.н.

Други виждат причината в застаряването на човечеството, въпреки че в този случай не е ясно как населението като цяло продължава да расте на Земята? Изглежда по-убедителен аргументът, че по-интелигентните хора в наше време все повече се ограничават до едно дете, докато …

По този повод, дори има и добър виц, който предава тази идея така:

Умен мъж и умна жена – лек флирт, глупав мъж и умна жена – щастлив брак, глупава жена и умен мъж – самотна майка, а глупава жена и глупав мъж – многодетно семейство.

Не изключват учените и такава възможност- човечеството като цяло е достигнало своя таван на умствени способности. Тази идея особено много се подкрепя от независими изследователи, които смятат, че нашата – петата раса на Земята, вече се е изчерпала и затова не само не се развива, а дори и деградира, като ще бъде заменена от шестата раса, която вече е на път.

Някои от нейните „издънки“ под формата на децата индиго проявяват изненадващо висок коефициент на интелигентност, дори несъизмерим с нивото на интелигентност на предишните поколения, както и много други невероятни възможности на новия човек, като ясновидство, телепатия, памет за минали животи и много други фантастични неща.

Така че снижаването на IQ у съвременните хора като цяло може да се види, може би, като временна и много окуражаваща тенденция – индикация, че човечеството е в очакване на голяма промяна …

Бел. на www.snaiper-bg.net: Има и още едно логично обяснение. Кукловодите на света съзнателно и наистина много умело искат мастите да стават все по-глупави и тъпи. Постигат го чрез все по ниското ниво на образованието, чрез денонощното внушение, че ненаситното консуматорство е белег на успех и престиж. Правят го чрез филмите, които внушават, че да си прост и простак си е направо шик.

Нищо такова не се прави случайно – глупавият се манипулира лесно  и се държи изкъсо на каишка, пък вързаният, понеже е с промит мозък,  си въобразява, че е голямата работа…

http://nepoznato.energetika-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *