26/04/2024

Да си припомним: Преди 4 години НЛО спаси милиони от страховития Челябински астероид (видео)

На 15 февруари преди четири години в плътните слоеве на атмосферата се вряза огромен астероид. Небесният пришълец се взриви във въздуха над Урал – Русия, където живеят и много етнически българи.

А може би го взривиха, защото скоро се появи видео как НЛО преминава през метеорита, раздробява го на части малко преди той да достигне земята отлита на безопасно разстояние.

Имаше и версия за изстреляна във въздуха нов вид руска ракета.

Голяма част от отломките на астероида се разпръснаха из Челябинска област, а някои дори и в съседните области в северната част на Казахстан. Най-едрите парчета паднаха в езерото Чебаркул.

Както показаха последвалите изследвания на местността и намерените отломки от астероида, диаметърът на опасното космическо тяло е бил 19,8 метра, а теглото – 13 хиляди тона. Възрастта на скалите в него е около 4,5 милиарда години.

Полетът на метеорита в атмосферата бе съпроводен с редица опасни аномалии.

Например, челябинци видели с очите си супер болид, светенето на който затъмнило светлината на Слънцето. А разрушенията на болида били съпроводени с взривове в атмосферата, дъжд от каменни отломки и ударни вълни, от които в града и околностите масово бяха избити прозорците.

Според различни данни пострадалите от това рядко събитие са около 1200 човека. Материалните щети – за около милиард рубли.

Най-голямото парче от астероида с тегло над половин тон учените успяха да извадят от езерото едва година по-късно.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *