26/04/2024

Ново двайсет: ГЕРБ може да подкреят правителство начело с Радан Кънев

Започна срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок в парламента. Преди нея Томислав Дончев заяви, че ГЕРБ може да подкрепи дори кабинет с премиер Радан Кънев.
„Отвореността ни предвид нашата загриженост за ситуацията стига до там, че освен титулярния вариант – правителство с премиер Бойко Борисов, може да подкрепим правителство с премиер примерно Радан Кънев“, посочи Дончев пред журналисти преди срещата.

Той уточни, че това може да стане, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналният състав. Иначе титулярният вариант е правителство с премиер Бойко Борисов.

В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира Дончев.

Твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството, уточни той.

Румяна Бъчварова коментира, че от партията й са доста притеснени, че преговорите са продължили твърде дълго, предаде БНР.

Двата преговарящи екипа на ГЕРБ и на Реформаторския блок се срещнаха за пореден път, за да одобрят общ текст на програмна декларация.

Представителите на ГЕРБ Румяна Бъчварова и Томислав Дончев разговарят с Меглена Кунева, Петър Москов, Корман Исмаилов, Божидар Лукарски, Радан Кънев и Николай Ненчев от Реформаторския блок, уточни Фокус.

При предишната среща в петък Томислав Дончев от ГЕРБ поясни, че са имали искане към Реформаторския блок да представят тяхната визия за структурата на Министерския съвет, но получили отговор, че реформаторите нямат готовност.

По-рано лидерът на ГЕРБ заяви, че ако не се споразумеят с РБ за кабинет, ще върнат мандата в сряда и отиват на избори.

Бел. ред: Иначе казано: Гласуваш за ГЕРБ и реформатори, получаваш Костов. Да ни е честито!

http://dnes.dir.bg/news

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *