26/04/2024

Водолази: На дъното в кораба „Булгария“ има много загинали – видео

Потвърдена е гибелта на девет души при потъването вчера на кораба „Булгария“ в река Волга ( на снимката – злощастният кораб). В неизвестност са около 100 души. Това е най голямата речна катастрофа в най-новата история на Русия, коментира Канал 1 на руската телевизия.

В Татаристан на мястото, където потъна пътническият кораб „Булгария“, през цялата нощ  продължиха спасителните работи. Водолазите са успели да обследват част от помещенията на кораба, който лежи на 20-метрова дълбочина. Според техните думи на борда има много загинали.

Корабът е на дъното на реката в изключително неустойчиво положение. От горивните резервоари изтича гориво. Всичко това усложнява изключително много работата. Към това трябва да се прибави силният вятър на повърхността, който достига до 17 метра в секунда и предизвиква големи вълни.

Докато не бъдат извадени всички тела на загиналите, официално в списъка на пътниците с неизвестна съдба засега се водят 100 души. Има надежди, че някои са успели да се доберат с плуване до брега. Затова спасителите сега претърсват бреговата ивица, а също и островите, недалеч от трагедията.

Пътническият кораб „Булгария“ потъна на 10 юли през деня. По предварителни данни на борда му са били 185 човека. Но и тази цифра все още се уточнява. По информация на Министерството на извънредните ситуации на Татаристан на кораба е възможно да е имало и нерегистрирани пътници. Спасени са само 80 души.

Засега причината за потъването на кораба си остава неизвестна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *