30/04/2024

Явно интересчийство изяде главата на високопоставена ГЕРБ-ерка

Геновева Алексиева и премиерът Борисов в едни по-щастливи за дамата времена

Геновева Алексиева бе принудена да подаде оставка от поста заместник-председател на социалната и на здравната комисия в парламента.Това е станало след разговор с Бойко Борисов, разпространиха официално чрез БТА от партия ГЕРБ.

„При така създалата се ситуация и скандала около нея е недопустимо тя да остане заместник-председател на тези две комисии”, коментира пред „Фокус“ премиерът Борисов.

Геновева Алексиева се прочу преди дни, когато на обществото стана известно, че тя е участвала в жури, което е дало титлата доцент на дъщеря й – д-р Виолета Чернодринска. Последва нов скандал: лекари, специалисти по болести на очите открито обвиниха Алексиева, че е лобирала за вкарването в здравна пътека на заболяване, което лекува в собствената си очна киника заедно с дъщеря си. Става дума за така нареченото мързеливо око.

Естествено, Геновева Алексиева отрече да има конфликт на интереси и понеже очевидно смята, че е права, пожела изслушване от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Спазвайки приетия в такива случаи протокол Бойко Борисов заяви, че оценява високо качествата и професионализма на доц. Алексиева.
„Тя има зад гърба си над 10 000 очни операции. Още по-високо оценявам решението й достойно да излезе от ситуацията, като подаде оставки, за да може спокойно да се изясни на обществото откъде идва кампанията срещу нея”, коментира министър-председателят.

Факт е обаче, че и председателката на здравната комисия в Народното събрание Десислава Атанасова ден преди тези събития заяви, че Алексиева е длъжна да подаде оставка.

Лобирането за различни интереси вече изяде главите по скандален начин на други трима народни представители от управляващата партия ГЕРБ. Те също не без съпротива бяха принудени да хвърлят оставки си, напускайки високи постове в парамента. Става дума Лъчезар Иванов, Пламен Цеков и Светлин Танчев /засега/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *