22/05/2022

Не в кретенската снимка е проблемът, а в избора на политици, от които ни е срам

Не е проблем, че човек прави кретенска снимка. Случва се. Проблем е, че я качва онлайн да се похвали.

Не е и чак проблем, че човек се хвали с кретенска снимка. Случва се. Проблем е, че иска да бъде зам.министър.

Не е и чак проблем, че иска да бъде зам.министър. Случва се. Проблем е, че не разбира, че не е достоен за подобен пост.

Не е и чак проблем, че не разбира, че не е достоен за подобен пост. Случва се. Проблем е, че не знае как да се извини.

Не е и чак проблем, че не знае как да се извини. Случва се. Проблем е, че се извинява на правителството. Явно това му е най-важното.

Не е и чак проблем, че се извинява на правителството. Случва се. Проблем е, че шефът му, вице-премиер, се опитва да оневини собствения си кадър с дебелашки шеги. За Бухенвалд.

Не е и чак проблем, че вице-премиер се опитва да оневини собствен кадър с дебелашки шеги. Случва се. Проблем е, че самият вице-премиер дава пример с недопустимо поведение. Като рита бабички по границата. А ние се чудим защо млади мъже ритат жени на обществени места.

Не е и чак проблем, че вице-премиер дава пример с недопустимо поведение. Случва се. Проблем е, че се опитва да се измъкне с лафове, че всички правели така.

Не е и чак проблем, че вице-премиер се опитва да се измъкне с лафове, че всички правели така. Случва се. Проблем е, че премиерът толерира подобно поведение.

Не е и чак проблем, че премиерът толерира подобно поведение. Случва се. Проблем е, че за премиера това вече е практика. Да не забравим, че сегашнишният министър на правосъдието, a.k.a. Грешката Цачева, през предзборната кампания повтаряше, че едно време всички сме били комунисти.

Не е и чак проблем, че за премиера това вече е практика. Случва се. Проблем е, че това е цялостният му стил на управление.

Не е и чак проблем, че това е цялостният му стил на управление. Случва се. Проблем е, че съсипва всички институции, централизира власт и постепенно ни омотава в заклинания за стабилност. Да не говорим за бюджети, обществени поръчки и подобни.

Не е и чак проблем, че съсипва всички институции, централизира власт и постепенно ни омотава в заклинания за стабилност. Случва се. Проблем е, че ни лъже, че няма друг начин на управление.

Не е и чак проблем, че ни лъже, че няма друг начин на управление. Случва се. Проблем е, че много хора му вярват, че няма друг стил на управление.

Не е и чак проблем, че много хора му вярват, че няма друг стил на управление. Случва се. Проблем е, че продължават да го преизбират.

Не е и чак проблем, че продължават да го преизбират. Случва се. Проблем е, че хората се чудят защо нещата не вървят както в другите страни.

Не е и чак проблем, че хората се чудят защо нещата не вървят както в другите страни. Случва се. Проблем е, че хората не искат да се поучат от грешките си, да вземат нещата и отговорността в ръцете си и да изберат политици, от които няма да ни е срам.

Та, с просто транзитивно правило:

Не е проблем, че човек прави кретенска снимка. Случва се. Проблем е, че хората не искат да се поучат от грешките си, да вземат нещата и отговорността в ръцете си и да изберат политици, от които няма да ни е срам.

Q.E.D.

P.S. Не ви ли е поне малко срам от тези, които ни управляват в момента?

Автор: Любомир Аламов

(Visited 204 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *