29/03/2024

Доказано: Холестеролът, алкохолът, никотинът са полезни за здравето

От раждането упорито ни набиват в главите, че всички трагедии произтичат от нездравословния начин на живот. Алкохолни напитки, тютюн, фаст фууд и разрушаването на озоновия слой … Какви способи за самоунищожение.

Алкохол

Полезни свойства

Редовната консумация на няколко чаши вино, бира или твърд алкохол намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания с около една трета. Има над какво да се замислим, нали? В допълнение алкохолът намалява стреса и повишава IQ, особено с напредване на възрастта. И като цяло колкото човек е по-възрастен, толкова е по-полезно да си пийва. Особено след 80 г., когато други забавления вече не са останали.

Доказано:

Harvard Medical School

Институтът по дълголетие в Япония

Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина

Никотин

Полезни свойства

Не вярвайте на тези, които казват, че цигарите ви задушават. Те намаляват риска от болестта на Паркинсон, инфаркт и афтозен язвен стоматит. В допълнение – никотинът много положително влияе върху хода на болестта на Алцхаймер.

У пасивните пушачи увеличава подвижността, работоспособността и скоростта на обработка на информацията.

Доказано:

Общество за изследване на никотина и тютюна (SRNT-Европа)

Компанията Pfizer

Университет Дюк (Даръм, Северна Каролина, США)

Холестерол

Полезни свойства

Когато захапвате хамбургер, не забравяйте да напомните на съвестта и стомаха, че холестеролът е изключително необходим за организма. Той обаче е много коварен: дели се на добър холестерол и лош холестерол. Добрият подпомага растежа и делението на клетките, влиза в състава на почти всички клетъчни мембрани и полови хормони. Странното е, че той помага на организма да се отърве от излишния холестерол.

Доказано:

Доцент Уилям Янки от Университета Дюк и 120 човека с наднормено тегло, които той е избрал за своите експерименти.

http://bg.checkonline4you.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *