27/04/2024

Хайде, отворете най-сетне очите си за „мирния“ атом

Хиляди невидели още нищо от живота деца са болни от рак на щитовидната жлеза след аварията на АЕЦ „Чернобил”. Расте броят на децата с рак, поразени от „приятелския огън” на АЕЦ „Фукушима”.

А специалистите предупреждават, че още нищо не сме видели –  много повече деца ще се мъчат като грешни дяволи от същата болест заради човешката лакомия след 4-5 години (вижте още подробности тук).

Радвайте се, привърженици на така наречения мирен атом, на строителството на АЕЦ „Белене“ !

Вас такива неща не ви интересуват! Вие сте като повечето от българите, които си мислят, че от катастрофи и природни бедствия страдат и умират единствено и само другите, не и ние. А когато става дума за другите – нещата някак си започват да изглеждат несериозни. Заради това ни лекомислие си патят и глупаците, но и мислещите.

След и заради аварията в АЕЦ „Чернобил” (засега) са загинали 25 000 души, 200 000 са инвалидите, а в 30-километровата зона хора ще могат да живеят чак след 900 години.

Никой не си е направил труда (защото не му изнася) да провери колко в България получиха като дар от „Чернобил“ и престъпното информационно затъмнение на Тато и компания, рак на щитовидната жлеза. И това не е единствената щета. В момента в България ендокринолози отчитат бум на всевъзможни други заболявания на щитовидната жлеза, като много от пациентите са принудени на прилагат хормонозаместваща терапия до гроб с всичките произтичащи за другите им органи последици.

Опомнете се и нека ви достигне до съзнанието, че в АЕЦ „Белене“ има чудовищни геополитически и парични интереси и нищо друго, което ни пробутват като захарчета докато заинтересуваните от това строителство замазват пред обществеността истинските си мотиви за този проект.

Автор: Елена Емануилова

Авторът на тези редове също е с буквално „проядена“ от чернобилската радиация щитовидна жлеза – лекуващият ендокринолог е категоричен, че е от „мирния атом“. По-добре попитайте сами медиците, какво означава това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *