05/08/2020

Някои дрехи са опасни за здравето – вижте кои

До сериозни заболявания може да доведе постоянното носене на тесни панталони, ризи, корсети и стегнато долно бельо. Лекари проучиха какъв вид дрехи може да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Каuто разказва директорът на клиника за физиотерапия в Бристол – Ричард Брикнел, в ежедневието е по-добре да се избягва продължителното носене на тесни панталони и дънки и въобще – на стягащи дрехи и бельо.

Този тип облекло увеличава натиска върху долната част на корема, което принуждава стомашната киселина да се издигне в хранопровода, причинявайки по този начин киселини. Това може да ни обзаведе с язва, възпаление или дори  –  рак на хранопровода.

Негативно върху здравословното състояние може да повлияе и носенето на корсети. Те не позволяват на диафрагмата да се движи нормално, което може да доведе до хипервентилация, незадържане на урина и пристъпи на паника. Също така, постоянното носене на корсет може да причини увреждане на нервите на таза и бедрата.

Рискът от заболяване на очите се увеличава при носене на тесни ризи, напълно закопчани до шията, както и твърде пристегнатите вратовръзки. Те притискат вените на главата. А тясното бельо от неестествени материи може да доведе до лошо качество на спермата и последващо безплодие при мъжете.

Въпреки това, около две трети от жените днес не изхвърлят дрехите, които са им станали малки, надявайки се скоро да отслабнат.

(Visited 169 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *