26/04/2024

Някои дрехи са опасни за здравето – вижте кои

До сериозни заболявания може да доведе постоянното носене на тесни панталони, ризи, корсети и стегнато долно бельо. Лекари проучиха какъв вид дрехи може да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Каuто разказва директорът на клиника за физиотерапия в Бристол – Ричард Брикнел, в ежедневието е по-добре да се избягва продължителното носене на тесни панталони и дънки и въобще – на стягащи дрехи и бельо.

Този тип облекло увеличава натиска върху долната част на корема, което принуждава стомашната киселина да се издигне в хранопровода, причинявайки по този начин киселини. Това може да ни обзаведе с язва, възпаление или дори  –  рак на хранопровода.

Негативно върху здравословното състояние може да повлияе и носенето на корсети. Те не позволяват на диафрагмата да се движи нормално, което може да доведе до хипервентилация, незадържане на урина и пристъпи на паника. Също така, постоянното носене на корсет може да причини увреждане на нервите на таза и бедрата.

Рискът от заболяване на очите се увеличава при носене на тесни ризи, напълно закопчани до шията, както и твърде пристегнатите вратовръзки. Те притискат вените на главата. А тясното бельо от неестествени материи може да доведе до лошо качество на спермата и последващо безплодие при мъжете.

Въпреки това, около две трети от жените днес не изхвърлят дрехите, които са им станали малки, надявайки се скоро да отслабнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *