26/04/2024

Бойко Борисов се извъртя на 180 градуса за взривовете

Премиерът Бойко Борисов, който лично намекна, че ДСБ и РЗС сами са си сложили взрив пред офисите, днес заяви, че не е искал да каже това и нахока собствената си партия за нейната декларация по случая.

Самият той заяви веднага след двата инцидента преди два дни заяви, че някои партии „търсят да се шуми около тях – трябва да правят интриги, да правят взривчета, иначе ще ги забравят“.

Часове по-късно от ГЕРБ разпространиха официално становище, в което се казваше, че има коалиция на ъндърграунда и опонентите им срещу Борисов и сега те „подхвърлят бомби, флашки, окачват билбордове, кресливо подвикват и зверски се измъчват, че отново не успяват да ни извадят от равновесие”.

Днес премиерът обясни, че явно не е бил разбран, имал предвид взрива пред дома на Иван Костов преди години, когато той се оплакал, че някой се опитва да му затвори устата и имало натиск върху МВР.

Сега Борисов директно прехвърли вината за обвиненията в самоинсценировка в последните два случая на партията си. „Против съм тази декларация, бяха я пуснали без да ме питат. На Севда може да й се обадите в нашия пресцентър (Севдалина Арнаудова – говорител на ГЕРБ – бел. ред.) – й се скарах, защото научих индиректно за тази декларация. Не бива да се обвинява някой преди да се докаже, едно е да изказваш предположение, друго е в декларация“, заяви той.

„Политическата класа в такива моменти трябва да е много единна, не трябва да се подвежда по такова говорене, защото престъпните босове, ако наблюдават, ако през един-два дни се хвърлят такива шашки, всяко правителство би паднало”, каза още премиерът.

Той обяви, че днес има среща с лидера на РЗС Яне Янев, който щял да дойде при него, за да каже своите предположения за взривовете.

Министър-председателят разкри, че има подозрения за това кой е поръчал залагането на взривните устройства, но уточни, че „държавата чрез своите органи трябва да ги разкрие”, макар такива случаи да били най-трудно доказуеми.

dir.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *