29/09/2020

Сензация! Жан Виденов най-желан за президент!

Новоучреденото ЛОС готви раздяла с Първановщината и големи изненади на изборите

Жан Виденов е най-желан за президент от ляво ориентираните българи. Това показват номинациите на новоучредената формация ЛОС (Леви обединени сили). Разочарованите от Георги Първанов и БСП социалисти, комунисти и работническо-селски кадри искат не просто реабилитация на бившия лидер на БСП и премиер Виденов, а издигането му на поста държавен глава. Той е неопетнен, доказано некорумпиран, чужд на олигархични кръгове и никога не е предавал обикновените хора, категоричен бе Иван Генов, лидер на Нова левица, пред „Торнадо”.

Самият Жан Виденов заявил в тесен приятелски кръг, че България няма шансове, докато в политическото пространство се шири Първановщината. Съратниците му го призовали да излезе в открита битка с Георги Първанов-Гоце и да разкрие всички задкулисни негови интриги още от времето, когато бе свалено правителството „Виденов” след кървавите януарски събития на 1997 г. Не СДС, а кръгове около Първанов бяха в основата на падането на тогавашното социалистическо правителство. Първанов и Николай Добрев, тогава вътрешен министър, разиграха грозен спектакъл по връщане на мандата и се обявиха за герои на гърба на Виденов, когото бяха изолирали в кабинета му на „Дондуков” 1, категорични са учредителите на ЛОС. Те искат реванш, а Първанов „да отива на политическото бунище”.

Местните структури на новоучреденото ляво движение номинирали също така акад. Благовест Сендов, Тихомир Стойчев – спец по вътрешна сигурност, проф. Андрей Пантев, Костадин Паскалев – кмет на Благоевград, и проф. Георги Близнашки. Виденов обаче бил безспорен любимец. Левите издирвали в момента подходяща кандидатура от нежния пол, която да включат в кампанията. Според тях Меглена Кунева била „измамният образ на България в Европа”. Готвели и още големи изненади на предстоящите избори. Иван Генов е категоричен, че кандидатурата на Виденов би объркала доста сметки на т.нар. големи играчи в политиката.

Иван Генов: Искаме ляво без БСП

– Г-н Генов, на 9 юни бе създадено обединението ЛОС – Леви обединени сили. Какви са амбициите на този загадъчен представител на политическата фауна?

– След като в рамките само на 5 месеца партия Българска левица сключи 26 двустранни споразумения, стигнахме и до ЛОС, в което се включиха 10 партии и 6 граждански сдружения – работнически, комунистически, социалистически, патриотични и интернационални субекти. ЛОС-ът е силен и умен представител на фауната. Той ще оздрави лявото пространство.

– Къде е мястото на БСП в този проект?

– Факт е, че конструираме нещо ново без БСП. Тази стъпка е необходима и реалистична. Защото автентичното понятие – левица – трябва да се реабилитира в общественото съзнание. В ръководството на БСП, чрез последните си двама председатели – Първанов и Станишев, натовари тази партия с излишък от десни политики и с дефицит на лява индентичност. Затова идва ЛОС-ът.

– Номинирали сте за стола на „Дондуков” 2 доста известни имена, а появата на Жан Виденов е направо сензация?

– Жан вече надхвърли 50 години. На неговия гръб мнозина изпраха своите биографии и направиха съмнителни кариери. Той има уникален ореол и колкото по-бързо се върне в политиката, толкова повече страната ще спечели. Страната, а не просто някоя партия! Останалите номинирани също са с такива качества, че досегашните президенти само могат да мечтаят за такива. За морала да не говорим.

frognews.bg

(Visited 224 times, 1 visits today)

One thought on “Сензация! Жан Виденов най-желан за президент!

  1. Тоя плужек?! кумунизите нещо са слънчасали – за тоя и баба ми нема да гласува!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *