26/04/2024

Питат Борисов: Вървим ли към светли бъднини? Той мълчи

По случай 100 години от създаването на Съюза на народните читалища председателят му проф. Стоян Денчев награди премиера Бойко Борисов с бяла почетна ваза със златен надпис „100 години читалищна дейност“ и сертификат за заслуги, обръщайки се към премиера с думите „Негово превъзходителство“.

„24 май е изключителен празник за нас. Аз съм дал своята лепта към читалището в Банкя и като кмет на София, и сега“, каза от своя страна премиерът Бойко Борисов, който поздрави делегатите на извънредния конгрес на СНЧ по случай празника на буквите 24 май. В България има огромен брой читалища – 3400, посочи премиерът Борисов.

„Когато се говори за такива големи сдружения и отчетност, прозрачност и помощ от държавата, не се месим по никакъв начин във вашата работа. Там, където се пресичат функциите на Министерство на културата, Министерството на образованието и на читалищата обаче, трябва да има добра стиковка“, подчерта Борисов.

Той заяви, че вероятно занапред ще има и повече средства за читалищата.

След като прие наградите с думите „нямаше нужда“, министър председателят Бойко Борисов се фотографира в обща снимка с част от делегатите на конгреса на съюза.

На тръгване премиерът остави без отговор въпроса на журналист „вървим ли към светли бъднини“.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *