20/10/2021

Питат Борисов: Вървим ли към светли бъднини? Той мълчи

По случай 100 години от създаването на Съюза на народните читалища председателят му проф. Стоян Денчев награди премиера Бойко Борисов с бяла почетна ваза със златен надпис „100 години читалищна дейност“ и сертификат за заслуги, обръщайки се към премиера с думите „Негово превъзходителство“.

„24 май е изключителен празник за нас. Аз съм дал своята лепта към читалището в Банкя и като кмет на София, и сега“, каза от своя страна премиерът Бойко Борисов, който поздрави делегатите на извънредния конгрес на СНЧ по случай празника на буквите 24 май. В България има огромен брой читалища – 3400, посочи премиерът Борисов.

„Когато се говори за такива големи сдружения и отчетност, прозрачност и помощ от държавата, не се месим по никакъв начин във вашата работа. Там, където се пресичат функциите на Министерство на културата, Министерството на образованието и на читалищата обаче, трябва да има добра стиковка“, подчерта Борисов.

Той заяви, че вероятно занапред ще има и повече средства за читалищата.

След като прие наградите с думите „нямаше нужда“, министър председателят Бойко Борисов се фотографира в обща снимка с част от делегатите на конгреса на съюза.

На тръгване премиерът остави без отговор въпроса на журналист „вървим ли към светли бъднини“.

news.bg

(Visited 134 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *