02/05/2024

Удивително красиви изоставени от хората места (видео)

Били ли сте някога на изоставено от хората място ? Във видеото са събрани невероятни запустели  места, които е много вероятно да поискате да посетите!

В анонса към клипа в ютюб авторите на видеото започват не от къде да е, а от „летящата чиния“ на нашият връх Бузлуджа. Но най-интересното е какво обясняват за него.

Това не е паметник от времето на тъй наречения комунизъм. Авторите казват, че това всъщност е щабът на Българската комунистическа партия. Ние си знаем обаче, че това не е щаб. Между другото и във филм на канала Хистори този изоставен паметник също бе представен като щаб на БКП.

„Изглежда като гигантска летяща чиния. Бил е активен (щабът) от 1981 до 1991 г., а след разпадането на Съветския съюз изпадна в забвение. Очевидно те се опитват да го възстановят“, е краткото обяснение към кадрите от Бузлуджа.

Старите места имат душа. Тази изящна изоставена железопътна гара излъчва душа. Тя се намира в бивша руска територия, наречена Абхазия. Запустяла е през 90-те години, вероятно поради блокада, наложена от Русия, обясняват авторите. Този тип архитектура е наречен сталински готически или социалистически калсицизъм.

№ 8 остават само спомени. Това е остров Гучи, който е част от близо 400 острова, наречени Shengsi край Китай. На определен етап е бил с оживено рибарско селище, но с индустриализацията много от хората тук не са издържали и са тръгнали да си търсят работа другаде.

№ 7 – Изключително красива … За съжаление историите за това, което се е случвало в болницата Beelitz-Heilstaten, не са чак толкова красиви, колкото архитектурата, на тази сграда. В тази болница някога за малко е бил и Хитлер – да се възстанови. Хиляди пациенти с туберкулоза са преминали от тук. Имало е убийства, смъртни случаи и вероятно много други зверства. Санаториумът е в Бранденбург в Германия.

№6 – Романтична приказка … Изглежда няма точна история за това как се е появило гробището на „Чатилон автомобил“ в Белгия, но това е спираща дъха гледка. Автомобилите са заобиколени от растения и лозови клони растат през превозните средства. Репортери казват, че колите са оставени в бързината, но привързаната към тях романтична история е, че автомобилите принадлежат на американските войници, които са ги оставили след края на войната и са се завърнали вкъщи.

№ 5- Връщайки се във времето … Такова е усещането в тази мелница във Франция. Няма много информация за нея, но се знае, че тук са се заточвали остриета на коси, сърпове, ножове и мечове. Очевидно много мелничари умират много твърде млади поради заболяване на белите дробове, което е вероятно е причинено от вдишване на финото брашно при меленето.

№4 – Не се допускат нарушения … За всички тези кадри е причина едно смело момиче, благодарение на което имаме достъп до тези красиви образи на изоставена ракетна фабрика в Русия. Ние я познаваме само като Лана. Тя влезе в завода, разположен точно пред Москва. Както можете да си представите, руските власти изобщо не са били щастливи от този факт и дори са публикували заплашителни писма на уебсайта си.

№3 – Персонално пътуване … Това е кладенец дълбок 27, който се намира в Синтра – Португалия, и е известен като „Инициатор“. Предназначен е да води в пътуването към самооткриването и прераждането. Там или влизаш в мрака, или излизаш в светлината. Също така може да се счита за смърт и раждане. Бил е собственост на известен масон, който използвал кладенците (има 2 такива) за церемониални цели. Те никога не са били използвани за извличане на вода, а всяка част от кладенците е символична по някакъв начин.

№2 – Призрачен град … Или по-скоро метрото на призрака … това е зашеметяваща метростанция в Ню Йорк. Вече 41 години след откриването й стои е затворена. По някаква причина трафикът на тази станция е отчел бърз спад, а след това с появата на Голямата депресия и след Втората световна война станцията изобщо не се е използвала … Получи статут на забележителност през 1979 г., има планове за това, за да бъде върната към нов живот.

№1 – Създадена история … Тази спираща дъха мелница е изградена през 1892 г. и всъщност е декомпресорна станция. Тя се използва като електроцентрала. Тази мелница се смята за един от най-фотографираните обекти в Колорадо в САЩ и има място в Националния регистър на историческите места.

Видеото и кратките коментари за отделните обекти в него е на Believe That


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *