03/02/2023

Странни същества летят покрай нас – видео

Едно изключително събитие се случило през 1994 г. Но много хора тогава или не му обърнали достатъчно внимание, или така и не научили за него. А всъщност се оказва, че съвсем до нас на нашата планета, съществуват загадъчни същества, придвижвайки се с такава скорост, че могат да бъдат забелязани само с помощта на видеокамери.
През същата тази 1994 г. известният мексикански режисьор Хосе Ескамиля снимал филм недалеч от град Мидуей, САЩ. Тогава той забелязал в кадрите странни продълговати обекти, летящи в небето. При това, той ги забелязал при монтажа на филма, когато изучавал заснетото кадър по кадър.

Първата му мисъл била, че просто са заснели някакви насекоми, случайно прелитнали близо до обектива. Но когато тези обекти били уловени няколко пъти, той се убедил, че въобще не става дума за никакви насекоми.

Странните обекти били кръстени с непретенциозното название „стрели“. Били тънички и цилиндрични. Тяхната дължина се колебаела от десет сантиметра до…стотици метри! Но и едните, и другите се придвижват с огромна скорост. Ако се прегледа снимачната лента, на която бил заснет загадъчният обект, то в един от кадрите може да се види „нос”, на втория – целия обект и едва на третия – опашката му. При това те се различават не само по размерите си.

Някои от тях са много тънки и напомнят на копие, други имат странна обгръщаща структура, напомняща на спирала или оперение. Стреловидните могат да бъдат както симетрични, така и несиметрични, приличащи на свредел, гъсеница или птиче перо. Те могат да се въртят и да вибрират. Често големите „стрели” се движат в ято с малки, като в ятото са стотици и дори хиляди обекти.

И досега не е ясно какво е това. Някои специалисти са на мнение, че тези обекти са живи същества. Част от тях  дори твърдят, че те притежават разум или поне – нещо подобно на разум. Разбира се, за да се разбере какво представляват тези стрели е необходимо да се улови поне една от тях. Засега обаче това е невъзможно, коментира сайтът Тайни. Както показват разчетите, нейната скорост е около 2 километра в секунда, което е три пъти по-бързо от скоростта на куршума. Ако тези стрели са твърди предмети, то при съприкосновение с твърди тела биха могли да пробият всякаква броня. Но макар и движейки се с огромна скорост те успяват да заобикалят всякакви препятствия.

Сега вече е известно, че такива стрели съществуват по всички краища на света и дори – във водата. Това за първи път било засечено в Мексико, когато се правели снимки на подводната Пещера на лястовиците. При това там броят на стрелите се оказал огромен.  Била изказана дори хипотезата, че именно там се раждат стрелите. По-късно кадри, запечатали стрели, са били направени в Тихи и Атлантически океан, а също и в Карибско море.

Стотици специалисти се опитват да разгадаят какво всъщност са тези загадъчни стрели. Вече съществуват десетки хиляди кадри с тях – във въздуха и под водата. Както се оказва много филми, в това число и най-старите, също имат изображения на тези удивителни същества. Просто преди това те били окачествявани като дефекти на лентите.
Към настоящия момент със сигурност е установено, че това не са насекоми. Веднъж бил фиксиран обект с дължина 80 метра при дебелина само няколко милиметра. В началото на есента на 2008 г. той се понесъл между небостъргачите на Далас със скорост 2150 метра в секунда.

Както вече стана дума такива летящи обекти са запечатани и в най-старите филмови ленти. Поради тази причина към тях проявяват интерес и криптозоолозите – това са специалисти, които изучават най-древните животински видове на Земята. Според тях тези същества са успели да възникнат в първородния океан дълго преди динозаврите и после са успели да преживеят всички тежки катастрофи на планетата.

Уфолозите обаче не са съгласни с криптолозите. Те твърдят, че големите стрели не са нищо друго, освен междузвездни кораби. А малките те считат за безпилотни сонди, с помощта на които извънземните проучват Земята.

В случай, че след прочитането на този текст някой поиска лично да заснеме такива странни стрели, трябва да знае че това няма да стане, ако вашата камера не може да прави 500 кадъра в секунда. Само при това условие може да се разчита на добър резултат. Възможно е подобен запис да помогне по-подробно да се установи външният вид на тези странни загадъчни същества и да се види: имат ли зъби, имат ли очи, имат ли крайници и т.н.

Засега загадката си остава.


https://youtu.be/xsK4OlftxQ4

(Visited 564 times, 1 visits today)

One thought on “Странни същества летят покрай нас – видео

  1. Любопитните по природа ставаме нетърпеливи кога и учените ще пропишат достоверни разкази за живота във Форма, Светлина, Звук и Цвят, където Звукът е винаги Светлина … Кога мили боже ще бъде разчупена парадигмата за многообразието и произхода на видовете живот на планетата ни ? Ако преди петдесетина години откритията им могат да се приемат за случайни скоци в дълбокото, сега има бол причини, че и подходящи средства да осветят духовната ни тъмница, а ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *