26/04/2024

Премиерът на Словакия: С имиграционната си политика ЕС се самоубива ритуално

Европейският съюз (ЕС) прави ритуално самоубийство с имиграционната си политика, заяви днес министър-председателят на Словакия Роберт Фицо (на снимката) и отправи призив към блока бързо да спре притока на мигранти, съобщи Франс прес.

„Чувствам, че в момента в ЕС си правим ритуално самоубийство, като просто стоим и наблюдаваме“, заяви премиерът пред чешкия вестник „Право“.

Известният с антиимигрантската си реторика 51-годишен премиер, който е от словашката левица и ще защитава поста си на парламентарните избори на 5 март, допълни, че ЕС трябва първо да спре притока на нелегални мигранти, преди да обсъжда бъдещето си.

Той каза, че Словакия е готова да изпрати 300 полицаи във всеки момент да патрулират външните граници на Шенгенското пространство.

Подобно на съседна Унгария, Словакия внесе жалба в Съда на ЕС срещу квотната система за разпределение на мигранти между страните членки на ЕС. Тази система се оказа пълно фиаско, каза Фицо.

Предвидената квота за Словакия с население 5.4 милиона е близо 2300 души.
„Ако някой ни накара чрез квоти да приемем временно 50 000 души с напълно различни обичаи и религия от нашите – а това в по-голямата си част са млади мъже – не мога да си представя как бихме могли да ги интегрираме. Невъзможно е“, заяви Фицо.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Като словашкия президент мислят повечето от живеещите в ЕС. Такова почти единодушно колективно усещане за предателство на една цяла цивилизация едва ли е имало в човешката история.

А лидерът на най-силната и преуспяла държава в Европа – Ангела Меркел, е на път да влезе и остане в историята като човекът, хвърлил в пъкъла 500 милиона човеци. Познайте с какви чувства ще бъде споменавана от поколения напред.

Още по-обидно е усещането, че някой й диктува на нея и на брюкселските бюрократи какво да правят в полза на имигрантите. На практика се оказа, че имигрантите им са много, много по-скъпи от живеещите в ЕС, сред които има и доста бедстващи, но никой не проява жалост и помощ към тях. Поне да бяхме равноправни с имигрантите, пак щеше да е по-справедливо.

Сега е зима и затова новините за преминаващи преселници са малко. На пролет обаче могат набързо и окончателно да ни издавят. Заради лидерите на ЕС.

Дали някой не им плаща солидно за тази безчовечност спрямо коренното население  на Европа? Може и така да се окаже, защото в повечето случаи, когато става дума за войни, за големи социални проблеми, в края на краищата се оказва, че първопричината са парите.

Иначе казано – чудовищната алчност.

http://www.mediapool.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *