26/04/2024

Скандал с фалшиви свидетелства за правоуправление на самолети в Русия

Наказателно дело е образувано срещу генералния директор на учебния авиоцентър „Крилете на Нева” в Санкт Петербург Андрей Корчагин по подозрение за незаконно издаване на документи, даващи право за управление на летателни апарати.

Според следователите от ноември 2012 г. до февруари 2013 г. Корчагин заедно със съучастници незаконно изготвял документи, потвърждаващи жа жител от Санкт Петербург, че е преминал курс за пилоти. Срещу 50 хил. рубли генералният директор издал на мъжа документ, който му дава право да извършва самостоятелни полети на самолет с един двигател Cessna-172. При това Корчагин е знаел, че претендентът не е преминал изискваната подготовка и няма навици да управлява въздушен апарат.

Корчагин е бил задържан в момента на предаването на парите от сътрудници на Федералната служба по безопасност.

„Следствието вече е установило, че това не е единичен случай. Разкрити са още четири незаконни издавания на документи, потвърждаващ квалификация за пилот-любител и професионален пилот на граждани, които фактически не са преминали съответното обучение”, се казва в официално съобщение на Следствения комитет на Русия.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Да се чуди човек на самонадеяността и на издаващите, и на получаващите фалшиви бривети за пилоти. Всеки, който е летял и изкарал курсовете по всички правила знае, че дори да лети добре самостоятелно, това е само началото – прощъпалникът.  Летенето се учи цял живот – толкова е необятно и толкова е непредсказуемо в някои моменти.

Подобно е положението с фалшивите шофьорски книжки. Така по шосетата и в небето се внедряват истински убийци (Да ни пази Бог от такива!).

Парите наистина водят до тотално изперкване. Кога ли ще ги забранят, че светът да миряса поне малко?

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *